- ISBN
- 978-973-46-1601-5
- An apariție
- 2010
- Lună apariție
- 3
- Număr pagini
- 248
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- FICTION LTD
- Domenii
Romanul a obtinut Premiul „Pavel Dan” pentru Proza al editiei 2011 a Premiilor USR - Filiala Cluj
Ce-ai face daca te-ai trezi dintr-o moarte clinica, in miez de noapte, intr-o capela cu usa ferecata, incorsetat in dantela, singurul viu, intre alte catafalcuri, inspaimintat mai mult de propria inviere decit de starea pasagera in care te-ai aflat, in timp ce pe toti ai tai, parinti si frati, veri, unchi si matusi, cunoscuti si colegi, ti-i inchipui dormind linistiti, obisnuiti deja cu gindul si incepind sa se replieze din mers, sa-si ordoneze altfel viata, fara tine, impovarati pe moment doar de obligatia de-a te ajuta sa treci dincolo, pe de-a-ntregul si decent, asa cum se cuvine, cu tot trusoul mortuar, cu tot ceremonialul statornicit de cind lumea pentru un eveniment ca asta?
E doar una dintre interogatiile bulversante la care noul roman al Dorei Pavel raspunde prin odiseea intoarcerii in lume a lui Carasiniu, tinarul restaurator de arta care afla acum ca viata, ca si moartea, poate surveni oricind. O naratiune densa, a carei miza depaseste sugestiile titlului. Dincolo de orice parabola a fardului si macinarii, a falsului si desertaciunii, romanul Pudra atinge zone incontrolabile ale umanului.
- An apariție
- 2010
- Lună apariție
- 3
- Număr pagini
- 248
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Dora Pavel este licențiată în Litere. A lucrat în învățământ, în cercetare și ca redactor la Radio Cluj. A publicat cinci volume de versuri, două de povestiri, precum și trei cărți de convorbiri cu scriitori români. Odată cu apariția primului său roman, Agata murind (2003; 2004; 2014; tradus și publicat la Editura Crealite din Madrid), distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România, autoarea se va dedica romanului de ficțiune. A publicat, tot la Polirom, alte patru romane de succes, Captivul (2006; 2017), Pudră (2010), Do Not Cross (2013; apărut în versiune spaniolă la Editura Dos Bigotes din Madrid, în 2018) și Bastian (2020), toate distinse cu Premiul filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România. A mai colaborat la reeditarea Bibliei de la Blaj a lui Samuil Micu (1795), tipărită la Vatican în 2000, premiată de Academia Română, precum și la antologia Școala Ardeleană, vol. I-IV (2018), distinsă cu Premiul „Perpessicius” al Muzeului Național al Literaturii Române.