Spre deosebire de Agata murind, cu care, dupa cum spuneam, Pudra este comparabil la nivelul problematicii, noul roman al Dorei Pavel afirma o altfel de reusita scriitoriceasca. Avind o tema inca si mai tare in ordinea puterii de sugestie, Pudra mizeaza pe doua piese cistigatoare: prima este chiar tratarea tabuului existential si religios in cheie derizorie, ca impostura, in maniera in care apare in proza universala contemporana, si nu incrincenat negator, cum apare in romanul modern (de analiza, cu concluzie existentialista, mai ales), cu care autoarei i s-au atribuit afinitati la primele romane. A doua este formularea unei sfidari a verosimilitatii chiar din interiorul conventiei realiste, strict dependente de verosimilitate. Aceste mize de o importanta cruciala, alaturate stupefiantei intrari in subiect, fac din Pudra un roman excelent, care realizeaza atit un set de performante estetice, cit si o oferta pasionanta de lectura, concurind pentru esalonul intii al prozei romanesti contemporane.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.