Corin Braga la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

Joi, 19 octombrie, ora 14.00, în Sala Senatului (Corp A, etajul I), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Corin Braga va susține conferința Distant Theory. O arhetipologie postmodernă, urmată, începând cu ora 15.00, de lansarea romanului Ventrilocul, publicat în colecția Fiction Ltd a Editurii Polirom. Invitaţi, alături de autor: Livia Iacob Adrian G. Romila Moderatoare: Lucia Cifor Eveniment organizat în parteneriat cu Catedra de Literatură comparată, Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi  

Citeste mai mult
Știri
Promovare
5 views

Radu Polizu la Librăria Humanitas Cluj: Printre zeii goi

Luni, 9 octombrie, începând cu ora 18.00, la Librăria Humanitas Cluj (Str. Universității 4), va avea loc lansarea volumului Printre zeii goi. India, între extaz și miracol de Radu Polizu, publicat de curând la Editura Polirom, în colecția Hexagon. Cartea de călătorie.   Participă: Radu Polizu Mihaela Gligor Szenkovics Dezső  

Citeste mai mult
Știri
Promovare
13 views

Prezentarea Seriei Monarhia Habsburgică (1848-1918) la Cluj-Napoca

Marți, 3 octombrie 2023, începând cu ora 14.30, la Biblioteca Austria „Bernhard Stillfried” Cluj-Napoca (str. Horea, nr. 7, parter), va avea loc prezentarea Seriei Monarhia Habsburgică (1848-1918), volumele I-V, publicate în colecția Historia, coeditare cu Academia Română, Centrul de Studii Transilvane, ediţie în limba română coordonată şi îngrijită de Rudolf Gräf. Prezintă: Rudolf GRÄF, Lorand MADLY Evenimentul va avea loc în cadrul festivităților aniversării de 20 de ani de la deschiderea Bibliotecii Austria „Bernhard Stillfried”, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.  

Citeste mai mult
Știri
Promovare
108 views

Anca Vieru la Librăria Humanitas Kretzulescu: Pallady. Ulise legat de catarg

Luni, 16 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, Bucureşti), va avea loc o întâlnire cu Anca Vieru, prilejuită de apariția noului său volum, Pallady. Ulise legat de catarg, apărut de curând în colecția Biografii romanțate.   Invitați, alături de autoare: Simona ANTONESCU Ciprian MĂCEȘARU   Moderează: Nona RAPOTAN

Citeste mai mult
Știri
Promovare
31 views

Marius Chivu la Întâlnirile Clubului Logos: Kiwi, 2023. Antologia de proză scurtă. Trecuturi

Marți, 10 octombrie, la ora 12.00, în Sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași, Marius Chivu este invitatul Întâlnirilor Clubului Logos, eveniment în cadrul căruia va avea loc o discuție despre Kiwi, 2023. Antologia de proză scurtă. Trecuturi, apărută de curând la Polirom. Moderatoare: Serinella Zara Raymond Carver definea talentul unui scriitor prin „darul de a vedea ceea ce oricine a văzut, dar a vedea cu mai multă claritate, din toate unghiurile”. Antologia de faţă oferă 26 de priviri, din toate unghiurile, asupra lumii în care trăim și a trecuturilor ei.

Citeste mai mult
Știri
Promovare
48 views

pe Facebook, 18 septembrie 2023

Am citit fermecat prima carte a lui Andrei Oişteanu, „Grădina de dincolo”, apăruta miraculos la Editura Dacia, din Cluj, în 1980. Ne-am văzut şi revăzut după 1990 la Bucureşti şi la New York. Este un neobosit intelectual public şi un autentic cărturar. Un erudit din familia spirituală care îi include pe Gaster, Şăineanu, Mircea Elliade, Harry Brauner, Culianu, Patapievici. A clădit şi clădeşte cu o pasiune de îndrăgostit. Cunoaşte cărările secrete care ne îndreaptă spre revelaţie. Într-un moment când s-au născocit şi propagat aiuritoare mizerii împotriva mea, a spus limpede şi categoric ceea ce era de spus. A ajuns la 75 de ani, îi doresc din tot sufletul să ajungă cel puţin centenar. Tinereţea nu se judecă prin calendar, ci prin spirit, prin tăria de caracter. La Mulţi Ani, drag şi bun prieten!

Citeste mai mult
Dosar de presă
Vladimir Tismăneanu
15 views

Program de evenimente: Limbă și cultură germană în România (1918-1933), Andrei Corbea-Hoişie, Rudolf Gräf

În luna octombrie a acestui an vor avea loc mai multe evenimente dedicate proiectului editorial Limbă și cultură germană în România (1918-1933). Realităţi postimperiale, discurs public şi câmpuri culturale, editat de Andrei Corbea-Hoişie și Rudolf Gräf și apărut în două volume la Polirom, în ediție cartonată. Volume finanțate printr-un grant al Ministerului Cercetării și Inovării CNCS-UEFISCDI, Proiectul PN-III-P4-ID-PCCF-2016-0131, în cadrul PNCDI III. În intervalul 3-5 octombrie 2023, volumele vor fi prezentate la Cluj, Timișoara și Reșița, iar în data de 23 octombrie, la Iași. Vor avea loc evenimente și la Sibiu și București – detalii în curând pe siteul nostru.

Citeste mai mult
Știri
Promovare
188 views

Vezi mâinile mele, volumul de debut al lui Gabriel Macsim: lansare de carte

Sâmbătă, 30 septembrie, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), va avea loc lansarea volumului de debut al lui Gabriel Macsim, Vezi mâinile mele, publicat în colecția Ego. Proză a editurii Polirom.   Invitați, alături de autor: Florin Iaru și Cristina Chira  

Citeste mai mult
Știri
Promovare
53 views

în Orizont , nr. 8/2023

„Concluzia shakespearologului clujean despre Furtuna poate fi extrapolată la întreaga operă a dramaturgului englez: geniul Bardului este suficient de vast pentru a crea un text elastic, care să reziste la excese de lectură și receptare.” (Dana Percec, Orizont 8/2023).

Citeste mai mult
Dosar de presă
Dana Percec
23 views

în România literară, nr. 38/2023

„Și acest volum, al șaptelea din seria interpretărilor oferite de autor operei lui Shakespeare, este bogat, semnificativ, și mai ales palpitant la lectură. În acest sens, prefer decis textele din această serie... oricărui roman polițist.”

Citeste mai mult
Dosar de presă
Horia Gârbea
22 views
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.