Cum cumpăr

Pentru a putea folosi toate funcţiile acestui site, trebuie să vă deschideţi un cont client. Crearea unui cont se face accesând „Creează cont” (vă rugăm să completaţi cu atenţie datele cerute; câmpurile marcate cu * sînt obligatorii). Autentificarea se face completînd câmpurile „email” şi „parola” disponibile în partea dreaptă a paginilor site-ului.

Nu este necesară autentificarea pentru a naviga sau a studia cărţile, dar este obligatorie pentru lansarea unei comenzi. Contul pe care îl deschideţi reţine datele dvs., astfel încât la următoarea comandă nu mai trebuie să completaţi toate câmpurile formularului de comandă, ci numai pe cele al căror conţinut diferă.
În timpul navigării, dacă doriţi să cumpăraţi o carte, apăsaţi butonul „Adaugă în coş” şi aceasta este trecută automat în lista dvs. Puteţi în orice moment modifica nr. de volume dorite sau şterge un titlu existent în coş. Când aţi terminat de ales cărţile, apăsaţi „Coş cumpărături”. Veţi vedea conţinutul acestuia şi puteţi renunţa sau modifica nr. de volume comandate. Selectaţi apoi „Continuă comanda” şi veţi trece la pasul următor, în care vi se vor cere informaţii despre livrare şi transport. Puteţi alege pe ce adresă să vă fie trimis coletul, ce tip de factură doriţi şi modalitatea de plată  (vezi și Întrebări frecvente -> Cum plătesc). După ce aţi completat datele cerute, apăsaţi „Continuă comanda” şi veţi ajunge la pasul final. Aici vi se vor afişa, pentru verificare, datele introduse şi coşul. Tot aici veţi fi informat asupra cheltuielilor de transport, în funcţie de modalitatea aleasă. Dacă există erori, vă puteţi întoarce în paşii anteriori selectînd „Date despre livrare şi transport” sau „Vizualizează/Corectează coşul”. Dacă toate informaţiile sunt corecte, apăsaţi „Trimite comanda” şi aceasta este expediată la editură. În scurt timp, veţi primi un e-mail de confirmare. Puteţi urmări permanent starea comenzii (în curs de prelucrare, în curs de expediere, expediată) apăsând „Starea comenzilor”. Comenzile vor fi onorate în limita stocului disponibil.

Dacă alegeţi să plătiţi folosind cardul, după pasul trei veţi fi direcţionat către un site securizat, pentru prelucrarea în condiţii de maximă siguranţă a informaţiilor privind contul dvs. Vă rugăm să completaţi integral şi cu mare atenţie datele cerute, deoarece acestea sunt absolut necesare băncii prin care se va efectua tranzacţia.

 

Cum cumpăr prin card

1. Cum cumpăr produse de pe site-ul Polirom?

Editura Polirom vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de plată on-line ale www.netopia-payments.com. În acest fel putem asigura clienţilor noştri un serviciu sigur şi eficient de comandă şi plată on-line.

Puteţi cumpăra produsele noastre on-line urmând trei paşi:

a. Selectaţi produsul pe care doriţi să-l achizitionaţi şi apăsaţi pe linkul „Cumpără acum!” 
            
b. Introduceți datele dvs. personale.
            
Aceste informaţii sunt necesare pentru procesarea corectă şi eficientă a comenzii plasate de către dumneavoastră. Introducerea datelor personale se face utilizând o conexiune criptată SSL pe 128 biţi. Mai multe informaţii sunt disponibile în rubrica „Cât de sigur este pentru mine să plătesc on-line?”. Informaţiile personale nu sunt transferate către alte terţe părţi, nici de către Editura Polirom, nici de către Mobilpay. Aveţi grijă să completaţi formularul corect şi să indicaţi persoanele pentru care se fac facturarea şi livrarea. Adresa de e-mail este foarte importantă, deoarece informaţiile legate de comandă şi produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresă de e-mail incorectă încetineşte întregul proces de comandă a produsului. Mai mult de atât, Editura Polirom şi Netopia-Payments nu vor putea să vă contacteze şi să vă informeze asupra stării comenzii dumneavoastră.
            
Dacă adresa de livrare nu este aceeaşi ca adresa de facturare, indicaţi acest lucru prin selectarea meniului de la sfârşitul formularului. Alegeţi metoda dorită de plată şi confirmaţi datele alegând „Pasul următor”.
            
c. Introduceți datele despre credit/debit card:
Dacă aţi ales metoda de plată „Card credit/debit”, este necesar să completaţi un formular cu informaţiile despre cardul dumneavoastră. Pentru plăţile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa şi MasterCard (Visa/Visa Electron şi Mastercard/Maestro) este folosit sistemul „3-D Secure” elaborat de aceste organizaţii care asigură tranzacţiilor on-line acelaşi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. „3-D Secure” asigură în primul rînd că nici o informaţie legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele Netopia-Payments, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa şi MasterCard. În plus, „3-D Secure” este un sistem de autentificare a identităţii posesorilor de carduri în mediul electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor şi se desfăşoară numai pe serverele Visa sau MasterCard, dupa caz. Sistemul „3-D Secure” permite efectuarea de cumpărături on-line cu orice card emis sub licenţa Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit şi cele electronice Maestro şi Visa Electron. Sunt acceptate şi cardurile virtuale emise de aceste organizaţii.

Dacă tranzacţia prin card a fost reuşită, următorul ecran vă mulţumeşte pentru comanda pe site-ul nostru şi vă oferă informaţiile relevante pentru comandă. Aceste informaţii le veţi primi de asemenea prin e-mail.

2. Politica de securitate

Cât de sigur este pentru mine să plătesc on-line?

Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plăţi on-line oferite de Netopia-Payments. Riscurile asociate unei plăţi on-line sunt:

• Datele personale introduse de dumneavoastră pentru completarea comenzii să intre în posesia unor terţe părţi şi să fie abuziv folosite – Editura Polirom şi Mobilpay garantează securitatea sistemelor sale informatice. Citiţi „Politica de confidenţialitate Netopia-Payments” şi „Politica de confidenţialitate Polirom” pentru mai multe informaţii despre subiect. 

• Datele dumneavoastră în cazul plăţilor prin card bancar – număr de card, data expirării, etc. – să intre în posesia unor terţe părţi şi să fie abuziv folosite. În cazul sistemului „3-D Secure” aplicat de către Mobilpay pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informaţie legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele ePayment, acestea fiind direct introduse în sistemele Visa sau MasterCard, după caz. În plus, în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o bancă certificată în sistemul „3-D Secure”, autorizarea tranzacţiei se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parolă secretă ştiută numai de dumneavoastră , similar codului PIN la tranzacţiile de la ATM. Citiţi „Verified by Visa” şi „SecureCode” pentru detalii complete legate de sistemul „3-D Secure”.

3. Metode de plată

Puteţi alege dintre următoarele metode de plată: card de credit/debit, transfer bancar/ordin de plată. Dacă aţi selectat card de credit/debit ca metoda de plată, este necesar să completaţi un formular cu datele despre acesta. Dacă tranzacţia prin card a fost reuşită, următorul ecran vă multumeşte pentru comanda pe site-ul nostru şi vă oferă informaţiile relevante pentru comandă. Aceste informaţii le veţi primi de asemenea prin e-mail.

Acceptăm următoarele cărţi de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metodă de plată card-ul bancar de credit/debit comanda dumneavoastră va fi procesată imediat. Pentru comenzi pentru care aţi selectat metoda de plată prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar după confirmarea creditării contului Netopia-Payments cu suma transferată, introducându-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.