Dincolo de realismul sau senzorial si psihologic, Pudra a fost catalogat drept thriller metafizic. Asta spune totul. Marile provocari pe care mi le-a ridicat? Cea mai mare a fost insasi premisa lui. In rest, dintre detalii, singurul lucru care nu-mi era limpede de la inceput a fost rezolvarea de final. Stiam doar ca-mi va trebui un final in forta, contrapunctic inceputului. Cautam ceva la fel de tare si de imprevizibil, corelativ revenirii din moarte a lui Carasiniu. Ceva dictat neaparat tot de hazard. Acel ceva trebuia sa fie acum moartea. De data asta, moartea decisa. Moartea perfecta. Moartea pina la capat. Doar ca hazardul nu trebuia sa cada sub niciun chip tot asupra lui Carasiniu. Am ales-o in cele din urma pe Davida, in postura de victima a unei explozii, tocmai pentru ca ea intrupeaza vointa cea mai puternica din roman, cea care le trage dupa sine pe celelalte. Moartea ei stupida imi servea cel mai bine si altui scop: acela de a arunca in derizoriu orice mit legat nu doar de sensul noii vieti a lui Carasiniu, dar si al oricarei morti. Abia dezmeticit, revenit in capela din care nu de mult evadase, tinind pe brate femeia venerata, ucisa de explozie, pe care intentionase sa o depuna in propriul lui sicriu – acum ocupat de alte cadavre carbonizate –, Carasiniu va sfirsi prin a-i abandona cu dezgust trupul sfisiat. Lasat in voia vietii, care ar putea fi si ea una ratata, dupa o moarte esuata, el isi va cauta in cimitir un loc provizoriu in care sa se poata, in sfirsit, odihni, ca viu.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.