Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
Lunetistul
ISBN ePub

978-973-46-4004-1

ISBN PDF

978-973-46-4005-8

An apariție

2013

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Lunetistul

Autori: Marin Mălaicu-Hondrari
16.18 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Premiul pentru Literatura al orasului Bistrita pentru romanul Lunetistul
Nominalizare in cadrul Galei Premiilor Radio Romania Cultural, sectiunea „Proza”, editia 2014
Nominalizare la Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi, 2014 
Nominalizare la Premiile revistei Observator cultural, editia 2014, sectiunea „Proza”

Marin Malaicu-Hondrari este autorul romanului Apropierea, in curs de ecranizare in regia lui Tudor Giurgiu.
 
Un roman plin de tandrete si erotism, cu o structura absolut neconventionala, cu totul inedita, in care Marin Malaicu-Hondrari renunta la prudenta si se expune riscurilor, asa cum Lunetistul renunta la precautii, iese din ascunzatoare si incearca sa-si traiasca viata.
 
Aparitia unei familii misterioase in oras schimba ireversibil destinul Cristinei si al lui Constantin, doi tineri pasionati de literatura care traiesc o poveste de dragoste. Ea se casatoreste cu Jim, fiul nou-venitilor, iar Constantin devine mercenar. Insa relatia din tinerete ii urmareste si, desi porniti pe drumuri diferite, cei doi se reintilnesc gratie lui Carlos, un orfan sarac adoptat la distanta de Cristina. Peste ani, orfanul ajuns scriitor celebru devine o tinta pentru Constantin, mercenarului oferindu-i-se foarte multi bani pentru a-l ucide. Protejat de anonimat si de dragul Cristinei, Constantin il avertizeaza pe Carlos de pericol. Citindu-i cartile, mercenarul incepe sa banuiasca motivul solicitarii crimei, iar presupunerile ii sint confirmate de organizatia pentru care lucreaza si de un e-mail in care Cristina i se confeseaza.
 
„Marin Malaicu-Hondrari scrie – de la Cartea tuturor intentiilor la Apropierea si, iata, acum, la Lunetistul – o singura carte. Iar aceasta carte unica – amestec rar de sfisiere si umor – se sprijina pe un filon poetic ce sustine, ca o pinza freatica, intregul si leaga intimplari, iubiri, esecuri, fiinte rare, toate scufundate intr-un aer melancolic, de sfirsit de lume, asemanator aceluia din romanele lui Julio Cortázar sau Roberto Bolaño. A fi viu reprezinta, pentru Marin Malaicu-Hondrari, conditia prima a literaturii adevarate. Si un efect instantaneu al cartilor sale asupra cititorilor veritabili.” (Simona Sora)
 

Carte recomandata de

Un trailer realizat de Tudor Giurgiu; Voce: Andi Vasluianu

 
 
 
An apariție
2013
Lună apariție
10
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut pe 29 ianuarie 1971, în Sîngeorz-Băi. A publicat Zborul femeii pe deasupra bărbatului (poeme, Eikon, 2004; Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), Cartea tuturor intenţiilor (roman, Vinea, 2006; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2008), La două zile distanţă (poeme, Charmides, 2011; premiul revistelor Poesis Internaţional şi Transilvania), Lunetistul (roman, Polirom, 2013; Premiul pentru Literatură al oraşului Bistriţa; nominalizare în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural, secţiunea „Proză”, nominalizări la Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi şi la Premiile revistei Observator cultural) şi Războiul Mondial al Fumătorilor (roman, Polirom, 2015, 2017). Apropierea a apărut în Polonia sub titlul Bliskość, la Editura Książkowe Klimaty, traducere Dominik Małecki, şi în Spania cu titlul Cercanías, la Ediciones Traspiés, traducere Elena Borrás. A scris în colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul filmului Parking.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.