În căutarea nefericirii
ISBN
973-681-154-9
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
PLURAL
Domenii

În căutarea nefericirii

Autori: Ales Debeljak
INDISPONIBIL
19,95 lei

 

Traducere de Ioana Alupoaie.

Culegerea de eseuri „In cautarea nefericirii” constituie o premiera. Eseurile incluse aici n-au aparut pina acum nicaieri impreuna, strinse intre copertile aceluiasi volum. Continutul cartii va atrage atentia si, probabil, va dezlantui polemici, deoarece autorul atinge citeva subiecte fierbinti: realitatea cotidiana americana, problemele Uniunii Europene si destramarea fostei Iugoslavii, totul privit cu ochiul nepartinitor – dar taios – al esticului care a cunoscut bine si America, si Iugoslavia, si Occidentul european („tarile mele”, cum le numeste autorul). Dintr-o perspectiva culturala (in sens larg), Debeljak avanseaza idei critice inedite si ofera destule subiecte de gindire oricarui cititor. Un grupaj de eseuri despre poezie – vocatia autorului, tradus in multe tari ale lumii – completeaza imaginea unui om de cultura interesat de arta, de prezent si de legaturile dintre umanitate, natiune si individul creator. Ca multi alti autori din estul Europei, prea putin cunoscuti cititorului roman, Debeljak este un autor redutabil, ale carui texte pot fascina sau infuria cititorul autohton, caci problemele care il intereseaza sint adesea problemele oricarui locuitor al spatiului balcanic.

An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii

Din dragoste pentru tarile mele • In apararea poeziei • Labirintul sloven • Printre ruinele Iugoslaviei



Despre autori


Ales Debeljak (n. 1961), poet si profesor universitar sloven. A publicat opt volume de eseuri si sase de poezii. Printre volumele de poezie traduse in engleza se numara „Anxious Moments” („Clipe de neliniste”, 1994), „Dictionary of Silence” („Dictionar de tacere”, 1999) si „The City and the Child” („Orasul si copilul”, 1999). Dintre volumele sale de esuri enumeram aici „Twilight of the Idols: Recollections of a Lost Yugoslavia” („Amurgul idolilor: amintiri despre o Iugoslavie pierduta”, 1994), „Reluctant Modernity: the Institution of Art and Its Historical Forms” („Modernitatea sovaielnica: institutia artei si formele ei istorice”, 1998) si o vasta antologie pe care a alcatuit-o el insusi, „The Imagination of Terra Incognita: Slovenian Writing, 1945-1995” („Imaginatia unei Terra Incognita: 1945-1995”, 1997). Cartile sale au fost traduse in engleza, japoneza, germana, croata, poloneza, maghiara, ceha, spaniola, slovaca si italiana.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.