Avem de-a face cu un volum de eseuri cu o tematica diversa, circumscrisa insa unei teme majore si dureroase: raportul intre cultura, societate si politica. Ca sloven si cetatean al fostei Iugoslavii, care a trait cinci ani in Statele Unite, cu o sotie americana cu care locuieste in prezent acasa, in Ljubljana, unde s-a intors de buna voie, Ales Debeljak este, intr-un fel, mai apropiat decit multi altii de modelul <> si, in acelasi timp, puternic legat de identitatea sa central-/ sau est-europeana. Iar subiectele alese sint nu doar extrem de actuale, ci si interesante pentru orice locuitor al Europei de Est: Statele Unite si raportul acestora cu <> Europa, statutul tarilor est-europene in preconizata Uniune Europeana, destramarea fostei Iugoslavii ca urmare a exploziei nationalismului sirb (si nu numai). <> este o analiza subiectiva, dar avizata, a lumii in care traim, si multe din textele incluse in carte demoleaza cliseele cu care ne-am obisnuit. Autorul judeca Statele Unite din perspectiva slovenului, a est-europeanului traitor intr-o cultura perceputa ca inferioara Europei, dar nu se multumeste cu cliseul superficial al superioritatii europene, ci incearca sa nuanteze si clarifice lucrurile.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.