Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
Omar cel orb
ISBN
978-973-46-2409-6
An apariție
2012
Lună apariție
10
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Omar cel orb

Autori: Daniela Zeca-Buzura
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 

Exotismul oriental ori febra pasiunii din Istoria romantata a unui safari sau din Demonii vintului lasa acum loc luciditatii amare fata de lumea controversata si uluitoare a Iranului contemporan. Omar cel orb este o carte palpitanta despre paradis si infern, iubire, credinta si moarte, prin care Daniela Zeca anuleaza un mit: acela care ne convingea ca un autor scrie cel mai bine despre lucrurile, evenimentele sau oamenii care ii apartin in mod nativ. Acest ultim roman al trilogiei orientale, semnate de prozatoare, afirma raspicat ca, in mileniul al treilea, subiectele, dar si problemele lumii globale sint ale tuturor si nu le putem rezolva decit impartasindu-le.

„Intr-o poveste de dragoste si destine imbucatite precum oglinzile persane, Daniela Zeca ne invita sa cunoastem prin ochii eroului sau Omar o tara orientala enigmatica si plina de contradictii, dar sa ne si recunoastem in povestea unui exil. Omar este povestitorul orb autoexilat din Iranul sofisticat al civilizatiilor si religiilor suprapuse intr-o tara est-europeana (România?) a instinctelor primare recent eliberate din chin-gile totalitarismului. Sensibila, fina observatoare si pe alocuri cruda, autoarea ne ofera descrierea unui alt Orient, necunoscut noua, intr-o carte ce nu poate fi lasata din mâna.” (Alexandru Balasescu)

„Intr-o lume care se lasa tot mai mult colonizata emotional de cliseele occidentale, Daniela Zeca are curajul de a privi in directia opusa... Ea scrie un roman initiatic inspirat de un Orient caruia, dintr-o lenesa orbire, ii ignoram oglinzile vitale.” (Matei Visniec)

„Daniela Zeca face parte dintre putinii scriitori romani de azi care au o viziune transnationala asupra existentei, definindu-se nu ca un autor local, ci ca o constiinta a lumii contemporane. Si este, in acelasi timp, unicul scriitor roman de azi capabil sa reprezinte in deplina cunostinta de cauza, in carti de o valoare remarcabila, civilizatia Orientului Mijlo-ciu. Romanul Omar cel orb (care poate fi citit si separat, avind inde-pendenta narativa) completeaza in mod fericit o trilogie, in a carei componenta mai intra Istoria romantata a unui safari si Demonii vintului, amindoua – bestselleruri. Acest nou roman aduce in centrul atentiei o experienta umana paradoxala, traita in termenii intelepciunii misterioase propagate in lume de Zoroastru (Zarathustra). Cu arta ei de a scrie, prozatoarea ne «transporta» (acesta este termenul cel mai potrivit pentru a numi efectul exceptionalului ei talent literar asupra noastra) in Iranul de acum si de altadata, in Iranul dintotdeauna, initiindu-ne in adevaruri despre care simtim ca ni le reaminteste, nu ca ni le comunica. Cind terminam de citit cartea, ne trebuie timp ca sa intelegem unde ne aflam in realitate.” (Alex. Stefanescu)

Carte recomandata de       

                                                    
An apariție
2012
Lună apariție
10
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Daniela Zeca-Buzura este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a unui masterat în ştiinţele comunică­rii. Din anul 2001 este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti şi lector la catedra de presă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul ace­leiaşi universităţi. La sfîrşitul anului 2006 a primit distincţia „Personalitatea europeană a anului pentru România” – secţiunea televiziune, acordată de Fundaţia Eurolink şi Comisia Europeană. Din martie 2003 a fost redactor‑şef al redacţiei Literatură‑Arte, iar în perioada 2004‑2012, directorul canalului de televizi­une TVR Cultural. A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, Viitorul Românesc, 1994), Îngeri pe carosabil (proză, Coresi, 2000), Melonul domnului comisar (cri­tică literară, Curtea Veche, 2005), Jurnalismul de televiziune (Polirom, 2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (Polirom, 2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (Polirom, 2009; Premiul pentru eseu al Asociaţiei Naţionale a Profesioniştilor de Televiziune din România), Istoria romanţată a unui safari (roman, Polirom, 2009, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Demonii vîntului (roman, Polirom, 2010, 2013), Zece zile sub văl / Ten Days Under the Veil (jurnal de călătorie, Litera, 2011) şi La taclale cu idolii (Polirom, 2015). În prezent este membră a Uniunii Scriitorilor din România, producător şi moderator al mai multor emisiuni de pe canalul TVR2 al serviciu­lui public de televiziune.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.