Daca m-as fi documentat doar la fata locului, as fi ajuns sa alunec pur si simplu pe deasupra, ca pe luciul apei. Ori eu voiam in primul rind, obsedata fiind de tema alteritatii, a strainului, sa aflu partile umbrite de tabu, ceea ce se marturiseste numai intre peretii casei. Si in plus ma interesa dedublarea pe care barbatii si femeile sint constrinsi sa o exerseze traind sub o teocratie dominatoare. Cred ca noutatea trilogiei mele, dincolo de constructia personajelor, dincolo de exoticul temei, e aceea ca am creat un limbaj care se sprijina din cind in cind pe versetele coranice, pe fluxul si pe temporalitatea cu care Seherezada spune o poveste.

Intre Orient si Occident e in primul rind o diferenta de ritm existential si orientalii sint tot timpul precipitati de faptul ca ar trebui sa se modernizeze si sa ne ajunga. Cred ca e o mare eroare. Apoi sint diferente esentiale de coduri de asumare. De la eros, de la modul de a-l privi pe celalalt de linga tine, pina la felul in care te asezi la masa si te porti cu musafirul tau.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.