Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
Cronica zeiței
ISBN
978-973-46-3897-0
An apariție
2013
Lună apariție
11
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Cronica zeiței

Autori: Natsuo Kirino
 
Traducere din limba japoneza si note de Florentina Toma
 
Departe, la sud de Honshu, se gaseste insula cea mai apropiata de rasarit din arhipelag. Locuitorii ei se supun asprimii vietii si regulilor insulei. Nu insa si Namima, o fetita care afla mai intii cu uimire ca sora ei avea sa devina Mare Preoteasa, iar apoi cu groaza ca ea insasi urmeaza sa fie miko pe tarimul intunericului. La saisprezece ani, cind reuseste sa fuga de pe insula, crezindu-se in sfirsit fericita si la adapost de orice cruzime, sotul ei o ucide, iar spiritul Namimei ajunge in locul unde se aduna toti cei care mor neimpacati, plini de regrete. I se deschide – si ni se deschide – astfel poarta catre mit, caci o va sluji acolo chiar pe Izanami, zeita lumii adincurilor, ea insasi un destin in care iubirea feroce se impleteste cu razbunarea amara. Tesind firele unor povesti despre viata si moarte, intuneric si lumina, yin si yang, Cronica zeitei aduce alaturi sensuri ale iubirii omenesti si avataruri ale unor iubiri avindu-i ca eroi pe zei.
 
„Natsuo Kirino stie sa umple scena pe care evolueaza personajele romanului cu o atmosfera de nesiguranta si neincredere. In miinile ei pricepute prapastia dintre barbat si femeie devine mai mare decit ruptura dintre oameni si zei. Cronica zeitei e o poveste in afara timpului, plina de suspans si emotii tulburatoare, de furie si patos in lupta pe care femeile trebuie s-o dea in fiecare zi, lupta care, se pare, exista din momentul nasterii umanitatii.” (The Guardian)
 
„Aventura lui Kirino pe tarimul povestilor populare aduce aminte de romanele ei mai vechi, mai ales prin personajele feminine care, nedreptatite de iubitii lor, se opun conventiilor societatii si lupta impotriva nedreptatii.” (Booklist)
An apariție
2013
Lună apariție
11
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Scriitoarea nipona Natsuo Kirino (n. 1951), fiica a unui arhitect conditionat de slujba sa calatoreasca prin Japonia, s-a stabilit la paisprezece ani la Tokyo, unde traieste si in prezent. Si-a manifestat inca din copilarie apetitul pentru povesti si o curiozitate iesita din comun. Inainte de a se dedica fictiunii, Natsuo Kirino a urmat studii de drept, a lucrat apoi intr-un cinematograf si a colaborat la editarea unei reviste. Debutul in proza si notorietatea au venit tirziu, dupa virsta de patruzeci de ani. A scris douazeci si sapte de romane si a semnat cinci antologii de povestiri si eseuri care au stirnit entuziasmul criticii pentru viziunea inedita asupra societatii japoneze contemporane dupa stagnarea economica din anii ’90. Romanul care i-a adus celebritatea, Out, a fost tradus in engleza si in alte limbi. De asemenea, Out a primit premiul pentru cel mai bun roman politist japonez al anului si editia in limba engleza a fost nominalizata la Premiul Edgar Allan Poe, in 2004, la categoria „Cel mai bun roman”; Natsuo Kirino a fost primul scriitor japonez aflat pe lista acestei prestigioase distinctii.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.