Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
Farâme de viaţă
ISBN
978-973-46-2888-9
An apariție
2012
Lună apariție
10
Număr pagini
480
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Farâme de viaţă

Autori: Zeruya Shalev
 
Traducere din limba ebraica de Ioana Petridean
 
Farime de viata exploreaza cu o patrundere psihologica si o sensibilitate remarcabile relatiile dintre parinti si copii. Fiecare personaj incearca sa indrepte insa greselile trecutului si sa gaseasca o iesire din capcana prezentului dezolant.
 
Zacind la pat in micul ei apartament din Ierusalim, Hemda Horowitz isi analizeaza cu ama­raciune intreaga viata: tineretea petrecuta in kibbutz, casatoria lipsita de iubire si instrainarea de cei doi copii ai ei, Avner si Dina. Numeroasele sale esecuri – ca fiica, sotie si mama – se rasfring dezastruos asupra destinelor fiului si fiicei sale. Avner a ajuns un avocat mediocru, frustrat, prizonier intr‑o casnicie plina de ranchiuna, iar Dina si‑a sacrificat cariera universitara pentru a‑i darui fiicei sale iubirea pe care n‑a primit‑o de la propria mama. Fiecare personaj incearca sa indrepte insa greselile trecutului si sa gaseasca o iesire din capcana prezentului dezolant.
 
„Mai ales intr-un loc precum Israelul, cred ca e important sa arati ca viata privata, viata de familie, isi continua cursul firesc. E important sa vorbesti despre emotii intr-un loc unde totul este brutal si haotic. Ca scriitor, este important sa arati ca viata interioara e, in continuare, relevanta pentru oamenii de rind. Eu, una, am hotarit sa urmaresc asta pentru ca numai in aceasta zona pot gasi raspunsuri la intrebarile care ma framinta. Nu vreau sa scriu despre lucrurile evidente – cum ar fi, de pilda, evidenta tragedie a conflictului israeliano-palestinian; pentru mine, adevarata provocare e sa vorbesc despre tragediile ascunse.” (Zeruya Shalev)
 

„Zeruya Shalev descrie in Farime de viata instabilitatea sentimentelor, trecerea de la iubire la ura, de la seninatate la angoasa si culpabilitate.” (Liberation)

Carte recomandata de

An apariție
2012
Lună apariție
10
Număr pagini
480
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Zeruya Shalev s‑a născut în 1959, în kibbutzul Kinneret din Israel. A absolvit un master în studii biblice şi a lucrat ca redactor la Editura Keter. Şi‑a făcut debutul literar cu un volum de poezii, dar s‑a orientat curând spre proză, publicând până acum mai multe romane şi două cărţi pentru copii. Cărţile sale sunt foarte apreciate de critica literară şi traduse în întreaga Europă. Dintre acestea menţionăm: Viaţa amoroasă (1997), bestsellerul Soţ şi soţie (2000; Polirom, 2008, 2012), distins cu Corine Internationaler Buchpreis (2001), Thera (2005; Polirom, 2010, 2022) şi Fărâme de viaţă (2011; Polirom, 2012, 2021), pentru care i s‑au decernat Welt Literaturpreis (2012) şi Prix Femina étranger (2014). Zeruya Shalev este de asemenea câştigătoare a Premiului de Aur şi a Premiului de Platină ale Asociaţiei Editorilor din Israel şi a premiilor Amphi (2003), ACUM (obţinut de trei ori, în 1997, 2003 şi 2005) şi Wizo (2007). 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.