Tot acest teatru psihologic al familiei („importante intr-o familie nu sint sufletele care o alcatuiesc, ci rolurile pe care le au de indeplinit”) si al maternitatii este pus insa intr-o rama simbolica mult mai mare. Comunitatea kibbutzului, a carei viata depinde de asanarea unui lac pentru a se obtine pamint manos, exilul evreilor sefarzi, mitul salvarii copilului de aur, precum si frazele care incorporeaza citate din Biblie („pentru mine, Biblia este o comoara in ceea ce priveste puterea literara si inspiratia”, marturisea Zeruya Shalev in acelasi interviu din Dilemateca), toate confera acestei povesti despre familie si maternitate un plan mitologic si unul religios, unde dragostea si fertilitatea, sacrificiul, viata si moartea, umanul si divinul sint centrele simbolice („dimensiunile iubirii ramin la fel de ascunse privirilor omului precum dimensiunile divinului”). „Farime de viata” – al carei titlu de lucru a fost „Cartea ispitelor” – este o opera admirabila despre remuscari, tentatii si frici („e oare posibil sa lupti cu frica fara sa semeni frica?”; „cum stiu oamenii ce-ar trebui sa faca?”), despre trecut si continuitate, in sfirsit, o carte admirabila despre resorturile psihologice si sentimentale din cadrul familiei

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.