Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
ISBN
978-973-46-1762-3
An apariție
2010
Lună apariție
9
Număr pagini
576
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Thera

Autori: Zeruya Shalev
 
Traducere din limba ebraica si note de Any Shilon
 
Zeruya Shalev este autoarea bestsellerului Sot si sotie.
 
Thera este ultimul volum al trilo­giei din care mai fac parte Viata amoroasa (1997) si Sot si sotie (2000), dedicata conflictului intre moder­nitate si traditie, asa cum se reflecta acesta in viata personala si de cuplu, dar si in relatiile de prietenie din Israelul zilelor noastre.
 
Ella Müller, protagonista romanului Thera, este o femeie care se hotaraste pe neasteptate sa-si paraseasca sotul si pasnica viata familiala pentru a se regasi si a experi­menta libertatea si independenta. Numai ca se izbeste de o realitate dureroasa: dezaprobarea celor apropiati, care nu inteleg motivele acestei decizii, indoielile si remuscarile, sentimentul de vina si problemele de adap­tare la o noua viata ale fiului sau o determina sa tinjeasca tocmai dupa siguranta si linistea, acum ideali­zate, ale familiei a carei iluzie fragila de stabilitate ea insasi a destramat-o.
 
„Asemenea celorlalte romane ale Zeruyei Shalev, Thera construieste o perspectiva sumbra, conflictuala asupra relatiilor dintre barbati si femei. Viata de cuplu este sufocanta, pentru ca vina si amenintarea despartirii otravesc aerul. In afara cuplului este la fel de sufocant, pentru ca nu exista suficient oxigen ca sa sustina viata. Zeruya Shalev descrie instabilitatea sentimentelor, trecerea de la iubire la ura, de la seninatate la angoasa, uneori pe parcursul unei singure fraze. Singura certitudine este dorinta, dar pina si ea poate slabi. Pentru personajele ei, dragostea nu este niciodata de ajuns, daca ai doar asta e ca si cum nu ai avea nimic, pentru ca vina este intotdeauna mai puternica, mai durabila.” (Libération)
 
„In toate romanele mele, femeile se iluzioneaza ca barbatii le pot salva, ca dragostea le poate salva, cu totii credem ca daca intilnesti iubirea vei fi fericit. Eu incerc sa arat ca dragostea singura nu ajunge, ca sentimentul acesta este extrem de fragil, ca solutia ar fi sa dai un sens actiunilor tale.” (Zeruya Shalev)
An apariție
2010
Lună apariție
9
Număr pagini
576
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Zeruya Shalev s‑a născut în 1959, în kibbutzul Kinneret din Israel. A absolvit un master în studii biblice şi a lucrat ca redactor la Editura Keter. Şi‑a făcut debutul literar cu un volum de poezii, dar s‑a orientat curând spre proză, publicând până acum mai multe romane şi două cărţi pentru copii. Cărţile sale sunt foarte apreciate de critica literară şi traduse în întreaga Europă. Dintre acestea menţionăm: Viaţa amoroasă (1997), bestsellerul Soţ şi soţie (2000; Polirom, 2008, 2012), distins cu Corine Internationaler Buchpreis (2001), Thera (2005; Polirom, 2010, 2022) şi Fărâme de viaţă (2011; Polirom, 2012, 2021), pentru care i s‑au decernat Welt Literaturpreis (2012) şi Prix Femina étranger (2014). Zeruya Shalev este de asemenea câştigătoare a Premiului de Aur şi a Premiului de Platină ale Asociaţiei Editorilor din Israel şi a premiilor Amphi (2003), ACUM (obţinut de trei ori, în 1997, 2003 şi 2005) şi Wizo (2007). 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.