Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
Solar
ISBN
978-973-46-1992-4
An apariție
2011
Lună apariție
12
Număr pagini
400
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Solar

Autori: Ian McEwan
Ultimele produse in stoc
28,85 lei

Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza de Ana-Maria Lisman
 
Michael Beard, protagonistul celui mai recent roman al lui Ian McEwan, Solar (2010), este un fizician premiat cu Nobel,  care in ultimii douazeci de ani a trait de pe urma reputatiei sale. Tine prelegeri peste tot in lume la preturi costisitoare, isi imprumuta numele si titlul diverselor institute de stiinta si conduce o initiativa a guvernului de a rezolva problema incalzirii globale. Un afemeiat fara scrupule, Beard se confrunta cu destramarea celei de-a cincea casnicii. Numai ca, de data asta, sotia este cea care are o relatie extraconjugala, iar el este inca indragostit de ea. Cind cele doua lumi ale personajului, cea profesionala si cea amoroasa, ajung sa se ciocneasca, apare la orizont o oportunitate care l-ar putea extrage din marasmul marital, salvindu-i cariera, dar si lumea, de la dezastrul mediului incunjurator. Solar este un roman intunecat, dezvaluind fragilitatea umana, aflata in fata celor mai presante si complexe probleme ale contemporaneitatii.
 
Cind citesti Solar ai senzatia ca esti ferecat intr-o camera, iar tot ceea ce auzi sint reverberatiile unui singur sunet – scrisnetul neputincios al unui barbat gras, aflat in pragul batrinetii, care-si devoreaza propria fiinta. (The Observer)

Sper din tot sufletul ca Ian McEwan pregateste si un Solar II. Nu de alta, dar personajul sau egoist si antipatic, Michael Beard, imi place la nebunie. (Tibor Fischer)
 
Solar pare sa dezvolte, cu toata ironia, un punct de vedere simplu: planeta trebuie salvata, chiar daca unele dintre fiintele care o locuiesc sint pur si simplu ingrozitoare.” (Entertainment Weekly)
An apariție
2011
Lună apariție
12
Număr pagini
400
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Ian McEwan (autor)

Ian McEWAN, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor Gândacul, Maşinării ca mine, Coajă de nucă, Legea copiilor, Operaţiunea Sweet Tooth, Solar, Pe plaja Chesil, Sâmbătă, Ispăşire (laureat al National Book Critics Circle Award şi W.H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubire, Inocentul, Copilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Câinii negri, Mângâieri străine (ambele nominalizate la Booker Prize) şi Grădina de ciment. A scris şi volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (câştigător al Somerset Maugham Award) şi În aşternuturi, precum şi cartea pentru copii Visătorul. În anul 2011 i-a fost acordat Premiul Târgului de carte de la Ierusalim.

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.