Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
Pînă la căderea nopţii
ISBN
978-973-46-2186-6
An apariție
2011
Lună apariție
10
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Pînă la căderea nopţii

Autori: Michael Cunningham
 
Traducere din limba engleza de Rares Moldovan
 
Autorul romanului Orele, ecranizat in 2002 de Stephen Daldry, cu Meryl Streep, Nicole Kidman si Julianne Moore in rolurile principale.
 
Protagonistii romanului Pina la caderea noptii, Peter si Rebecca Harris, sint un cuplu de virsta mijlocie, cu cariere de succes in domeniul artelor – ea este editor, el lucreaza la o galerie –, un apartament luxos in SoHo, o fiica plecata la colegiu in Boston, prieteni, o viata sociala activa si toate motivele materiale sa fie fericiti impre­una. Exista, desigur, si mici insatisfactii si derapaje: Peter incepe sa constientizeze tot mai mult pierderea tineretii, iar relatiile de cuplu si-au pierdut destul de mult din ardoare. Totul se precipita insa atunci cind soseste in vizita fratele mai mic al Rebeccai, Ethan, poreclit de familie Mizzy, „Greseala”, un tinar sedu­cator, dar aflat intr-un impas profund din cauza drogu­rilor. In prezenta lui, parca sub influenta unor forte obscure, Peter incepe sa-si puna sub semnul intrebarii clientii artisti, operele acestora, propriile alegeri din cariera si intreaga existenta, pe care si-a construit-o cu atita tenacitate. Asemenea celebrului roman Orele, Pina la caderea noptii abordeaza teme esentiale ale literaturii: felul cum ne punem sub semnul intrebarii identitatea, semnificatia frumosului si rolul pe care il ocupa dragostea in exis­tenta umana.
 
„Nu poti sa citesti acest roman fara sa te gindesti ca in fiecare picatura de apa, in fiecare comentariu aparut pe neasteptate, in conturul gratios al unei banale vaze de flori sta o intreaga lume de semnificatii. Romanul lui Cunningham este o adevarata meditatie asupra frumusetii.” (The Boston Globe)
 
 
„Pe alocuri amar, dar indraznet si expansiv in punctele lui de forta, romanul lui Cunningham ofe-ra imaginea inedita a mintii unui barbat, o radiografie a unei structuri acutizate, cinice, autodistructive cind nu face apologia egotismului.” (More Magazine)
 
„In cel mai dens roman al sau, un imn al creativitatii umane, Cunningham impleteste eroticul cu esteticul, pentru a orchestra acordurile fine ale crizei sufletului; scriitorul american se inspira aici din Henry James si Thomas Mann, dar si din meditatiile picturale ale lui Agnes Martin ori din indraznelile lui Damien Hirst. Rezultatul este o poveste miste-rioasa, spirituala, intima a frumusetii si a dorintei, a dragostei si senectutii.” (Booklist)
 
Carte recomandata de
 
An apariție
2011
Lună apariție
10
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Michael CUNNINGHAM s-a născut în 1952, în oraşul Cincinnati, statul Ohio. A studiat literatura şi pictura la Stanford University, apoi s-a înscris la cursuri de creative writing. A publicat mai multe povestiri în reviste literare de prestigiu precum The Atlantic Monthly, Redbook, Esquire sau The Paris Review, însă genul care l-a consacrat ca scriitor a fost romanul. O casă la capătul lumii (1990), al doilea roman al său, s-a bucurat de o mare apreciere din partea criticii şi a cititorilor, fiind ecranizat în 2004, într-o producţie cu Colin Farrell şi Robin Wright Penn în rolurile principale. Romanul Orele (1998) a cunoscut un succes răsunător şi a fost distins, la un an după publicare, cu Premiul Pulitzer şi cu PEN/Faulkner Award. La Editura Polirom au apărut: O casă la capătul lumii (2005), Zile exemplare (2006), Până la căderea nopţii (2011), Crăiasa Zăpezii (2014) şi O lebădă sălbatică şi alte poveşti (2016).

 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.