Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
Orele
ISBN
978-973-46-9652-9
An apariție
2023
Lună apariție
10
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Orele

(ediția 2023)

Autori: Michael Cunningham
34,95 lei

Roman distins cu Premiul Pulitzer și cu PEN/Faulkner Award

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză de Magda Teodorescu

1923, Richmond, în apropierea Londrei – Virginia Woolf îşi începe romanul Doamna Dalloway şi luptă din toate puterile cu boala psihică de care suferă. 1949, Los Angeles – Laura Brown citeşte Doamna Dalloway şi lasă cu greu cartea din mână pentru a pregăti, alături de băieţelul ei, cele necesare unei petreceri de ziua soţului, veteran din Al Doilea Război Mondial. 1999, New York City – Clarissa Vaughan organizează o petrecere în cinstea bunului ei prieten şi fost iubit, Richard, bolnav de SIDA, laureatul unui prestigios premiu pentru poezie. Romanul Orele este o lume croită astfel încât destinele celor trei femei să se întrepătrundă, iar ele să-şi poată spune poveştile. Mizând pe forţa expresivă a naraţiunii de tipul fluxului conştiinţei, Cunningham deapănă şi întreţese firele vieţilor unor personaje captive în diferite feluri de închisori în care simt că se sting şi de unde încearcă să evadeze: căsnicia respectabilă, heterosexualitatea strictă, feminitatea, maternitatea, traiul domestic reglementat, dar şi propriul trecut idilizat sau speranţele fanteziste. Ecranizarea romanului, cu Nicole Kidman, Meryl Streep şi Julianne Moore în rolurile principale, a obţinut Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, Globul de Aur, două premii BAFTA, precum şi Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal. În 2022, la Metropolitan Opera a avut loc premiera unei opere adaptate după carte.

„Un triptic fascinant, superb meşteşugit, în care se întrepătrund naraţiuni din epoci diferite – de la Richmondul Virginiei Woolf din anii ’20 până la Manhattanul anilor ’90.” (The Guardian)

„Inteligenţa şi emoţia se întreţes admirabil în romanul Orele, iar măiestria lui Cunningham este pur şi simplu copleşitoare.”(The Sunday Times)

Orele povesteşte o zi din viaţa a trei femei din trei perioade diferite, ale căror destine stau sub semnul romanului Doamna Dalloway... dar, de fapt, este o carte despre tot şi despre toate.” (Meryl Streep)

An apariție
2023
Lună apariție
10
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Michael CUNNINGHAM s-a născut în 1952, în oraşul Cincinnati, statul Ohio. A studiat literatura şi pictura la Stanford University, apoi s-a înscris la cursuri de creative writing. A publicat mai multe povestiri în reviste literare de prestigiu precum The Atlantic Monthly, Redbook, Esquire sau The Paris Review, însă genul care l-a consacrat ca scriitor a fost romanul. O casă la capătul lumii (1990), al doilea roman al său, s-a bucurat de o mare apreciere din partea criticii şi a cititorilor, fiind ecranizat în 2004, într-o producţie cu Colin Farrell şi Robin Wright Penn în rolurile principale. Romanul Orele (1998) a cunoscut un succes răsunător şi a fost distins, la un an după publicare, cu Premiul Pulitzer şi cu PEN/Faulkner Award. La Editura Polirom au apărut: O casă la capătul lumii (2005), Zile exemplare (2006), Până la căderea nopţii (2011), Crăiasa Zăpezii (2014) şi O lebădă sălbatică şi alte poveşti (2016).

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.