Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
Cioburile
ISBN
978-973-46-9648-2
An apariție
2024
Lună apariție
4
Număr pagini
640
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Cioburile

Autori: Bret Easton Ellis
79,00 lei

Autorul bestsellerului American Psycho

Bestseller The New York Times

 

 

Traducere din limba engleză de Bogdan Perdivară

Romanul urmăreşte destinele unui grup de elevi privilegiaţi de la un liceu privat din Los Angeles în timp ce un criminal în serie bântuie oraşul, în căutare de victime adolescente. Cartea, a cărei acţiune are loc la începutul anilor ’80, este o poveste despre sfârşitul inocenţei şi despre trecerea primejdioasă de la adolescenţă la maturitate. Amestec de realitate şi ficţiune, Cioburile are accente de Tarantino şi Hitchcock şi un tip de tensiune subtilă à la Stephen King, Ellis oferindu-ne o proză plină de suspans şi adesea mustind de umor negru, care explorează în mod strălucit structura emoţională a vieţii personajului-povestitor la şaptesprezece ani – imaginaţie creatoare şi minciună, tandreţe şi manipulare, sex şi gelozie, obsesie şi furie ucigaşă. Structurat ca un thriller, romanul este fresca unei Americi a adolescenţilor „amorţiţi” de lux, neglijenţă parentală, droguri, băutură şi sex, indiferenţi politic şi neinteresaţi de lumea mai mare în care, de fapt, trăiesc, dar şi o incursiune în efervescenta cultură pop a vremii şi cu precădere în cea muzicală şi cinematografică. Playlistul integral al pieselor (peste şase ore de muzică) despre care se vorbeşte în carte, printre care Ultravox, „Vienna”, David Bowie, „Ashes to Ashes”, The Doors, „Light My Fire”, poate fi ascultat pe cele mai importante platforme online. De asemenea, celebrul regizor Luca Guadagnino (Strigă-mă pe numele tău) a început deja lucrul la un serial ce are la bază romanul Cioburile, realizat în colaborare cu HBO după un scenariu scris chiar de Bret Easton Ellis.

„Un roman încântător, inspirat de febra anilor ’80, o carte nostalgică şi senzuală, dar şi un gest afectuos de conservare a culturii pop.” (The Guardian)

„Ellis este un adevărat maestru al scrisului, iar ansamblul de imagini pe care le creează este splendid şi luxuriant.” (The New York Times Book Review)

„O carte care-ţi taie respiraţia, un roman captivant şi plin de suspans! Atmosfera e creată superb, atât prin evocarea anumitor locuri din L.A.-ul anilor ’80, cât şi prin zecile de referinţe la muzica la modă în acea perioadă. Când terifiantă, când nostalgică şi încărcată de amărăciune, cartea lui Ellis este o realizare de neegalat.” (Booklist)

„Un horror încărcat de erotism şi extrem de seducător!” (Kirkus Reviews)

 

An apariție
2024
Lună apariție
4
Număr pagini
640
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii



Despre autori


Bret Easton ELLIS (n. 1964, Los Angeles, S.U.A.) este prozator, eseist şi scenarist. A cunoscut succesul încă de la debut, la numai douăzeci şi unu de ani, cu romanul Less Than Zero, publicat în 1985. În 1991 îi apare American Psycho, o carte-bombă, pentru care America nu-l va uita şi nici ierta vreodată, s-a spus. Însă cartea a căpătat faimă mondială în 2000, odată cu lansarea filmului omonim, regizat de Mary Harron, cu Christian Bale, Willem Dafoe, Jared Leto, Chloë Sevigny şi Reese Witherspoon în distribuţie. Deşi criticat până azi pentru viziunea sumbră asupra lumii, American Psycho a devenit cu timpul un roman-cult al literaturii universale. Considerat de mulţi nihilist, Ellis scrie cărţi extrem de dure şi captivante, cu tineri moderni şi fără astâmpăr, decişi să-şi trăiască viaţa din plin într-un vid existenţial şi moral de care sunt mai mult sau mai puţin conştienţi. În 2019 a publicat prima sa carte de non-ficţiune, White, o colecţie de eseuri pe teme politice. De ceva timp, scriitorul este gazda popularului The Bret Easton Ellis Podcast, în cadrul căruia invită artişti din toate domeniile pentru a discuta despre literatură, muzică, arte vizuale şi problemele politice şi sociale ale zilei. La Editura Polirom au mai apărut: American Psycho (2005, 2014), Lunar Park (2006) şi Glamorama (2008).

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.