- La reducere!
- -35%
- ISBN
- 978-973-46-9648-2
- An apariție
- 2024
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 640
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Actual
- Domenii
Cioburile
Autori: Bret Easton Ellis
Valabilitate promotie: - 23-01-2025 in limita stocului disponibil.
Autorul bestsellerului American Psycho
Bestseller The New York Times
Traducere din limba engleză de Bogdan Perdivară
Romanul urmăreşte destinele unui grup de elevi privilegiaţi de la un liceu privat din Los Angeles în timp ce un criminal în serie bântuie oraşul, în căutare de victime adolescente. Cartea, a cărei acţiune are loc la începutul anilor ’80, este o poveste despre sfârşitul inocenţei şi despre trecerea primejdioasă de la adolescenţă la maturitate. Amestec de realitate şi ficţiune, Cioburile are accente de Tarantino şi Hitchcock şi un tip de tensiune subtilă à la Stephen King, Ellis oferindu-ne o proză plină de suspans şi adesea mustind de umor negru, care explorează în mod strălucit structura emoţională a vieţii personajului-povestitor la şaptesprezece ani – imaginaţie creatoare şi minciună, tandreţe şi manipulare, sex şi gelozie, obsesie şi furie ucigaşă. Structurat ca un thriller, romanul este fresca unei Americi a adolescenţilor „amorţiţi” de lux, neglijenţă parentală, droguri, băutură şi sex, indiferenţi politic şi neinteresaţi de lumea mai mare în care, de fapt, trăiesc, dar şi o incursiune în efervescenta cultură pop a vremii şi cu precădere în cea muzicală şi cinematografică. Playlistul integral al pieselor (peste şase ore de muzică) despre care se vorbeşte în carte, printre care Ultravox, „Vienna”, David Bowie, „Ashes to Ashes”, The Doors, „Light My Fire”, poate fi ascultat pe cele mai importante platforme online. De asemenea, celebrul regizor Luca Guadagnino (Strigă-mă pe numele tău) a început deja lucrul la un serial ce are la bază romanul Cioburile, realizat în colaborare cu HBO după un scenariu scris chiar de Bret Easton Ellis.
„Un roman încântător, inspirat de febra anilor ’80, o carte nostalgică şi senzuală, dar şi un gest afectuos de conservare a culturii pop.” (The Guardian)
„Ellis este un adevărat maestru al scrisului, iar ansamblul de imagini pe care le creează este splendid şi luxuriant.” (The New York Times Book Review)
„O carte care-ţi taie respiraţia, un roman captivant şi plin de suspans! Atmosfera e creată superb, atât prin evocarea anumitor locuri din L.A.-ul anilor ’80, cât şi prin zecile de referinţe la muzica la modă în acea perioadă. Când terifiantă, când nostalgică şi încărcată de amărăciune, cartea lui Ellis este o realizare de neegalat.” (Booklist)
„Un horror încărcat de erotism şi extrem de seducător!” (Kirkus Reviews)
- An apariție
- 2024
- Lună apariție
- 4
- Număr pagini
- 640
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Bret Easton ELLIS (n. 1964, Los Angeles, S.U.A.) este prozator, eseist şi scenarist. A cunoscut succesul încă de la debut, la numai douăzeci şi unu de ani, cu romanul Less Than Zero, publicat în 1985. În 1991 îi apare American Psycho, o carte-bombă, pentru care America nu-l va uita şi nici ierta vreodată, s-a spus. Însă cartea a căpătat faimă mondială în 2000, odată cu lansarea filmului omonim, regizat de Mary Harron, cu Christian Bale, Willem Dafoe, Jared Leto, Chloë Sevigny şi Reese Witherspoon în distribuţie. Deşi criticat până azi pentru viziunea sumbră asupra lumii, American Psycho a devenit cu timpul un roman-cult al literaturii universale. Considerat de mulţi nihilist, Ellis scrie cărţi extrem de dure şi captivante, cu tineri moderni şi fără astâmpăr, decişi să-şi trăiască viaţa din plin într-un vid existenţial şi moral de care sunt mai mult sau mai puţin conştienţi. În 2019 a publicat prima sa carte de non-ficţiune, White, o colecţie de eseuri pe teme politice. De ceva timp, scriitorul este gazda popularului The Bret Easton Ellis Podcast, în cadrul căruia invită artişti din toate domeniile pentru a discuta despre literatură, muzică, arte vizuale şi problemele politice şi sociale ale zilei. La Editura Polirom au mai apărut: American Psycho (2005, 2014), Lunar Park (2006) şi Glamorama (2008).