Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
Decizia
ISBN
978-973-46-9644-4
An apariție
2023
Lună apariție
11
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Decizia

Autori: Karine Tuil
44,95 lei

Autoarea bestsellerului Lucrurile omenești

 

Traducere din limba franceză și note de Alexandra Cozmolici

După atentatul de la redacţia revistei Charlie Hebdo din 2015, care a zguduit întreaga lume, societatea franceză începe să-şi conştientizeze subit şi brutal vulnerabilitatea. Confruntată zi de zi cu cele mai incredibile acte de violenţă, dar şi cu presiunea politică şi mediatică ce însoţeşte cazurile care îi sunt repartizate, judecătoarea antiterorism Alma Revel trebuie să decidă soarta unui tânăr suspectat de legături cu organizaţia teroristă Statul Islamic. E un potenţial terorist sau poate fi pus în libertate fără riscuri? Acestei dileme profesionale i se adaugă una intimă: să încerce să-şi salveze căsnicia sau să se lase în voia relaţiei pasionale pe care o are cu un coleg de serviciu? Dozând magistral suspansul, Karine Tuil ne dezvăluie nu doar lumea fascinantă a judecătorilor, în care orice decizie poate avea consecinţe dezastruoase pentru întreaga societate, ci şi complexitatea sufletului omenesc.

„O carte şocantă pentru că subiectul ei este actual şi arzător: lupta împotriva terorismului. Dar şi pentru că scriitoarea şi-a asumat riscul de a-şi condimenta intriga judiciară printr-o poveste de dragoste pasională.” (France Inter)

„Lui Karine Tuil îi place să zguduie conştiinţele, să pună sub semnul întrebării valorile societăţii folosindu-se de teme actuale. În Decizia, al doisprezecelea roman al ei, abordează din nou un subiect sensibil: terorismul islamic. Această carte ambiţioasă împleteşte pasiuni zbuciumate şi probleme sociale. Făcând din violenţele din lume şi din fracturile corpului social materialul operei sale romaneşti, scriitoarea realizează încă o dată o muncă deranjantă şi necesară.” (Le Monde des Livres)

„Titlul acestui roman magistral, Decizia, este emblematic pentru temele predilecte ale lui Karine Tuil: responsabilitatea individuală, destinele frânte şi alegerile dificile, între minciună şi adevăr, de pildă.” (Libération)

 

An apariție
2023
Lună apariție
11
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Karine TUIL s‑a născut în 1972 la Paris. După încheierea studiilor de Drept, a obţinut diploma de studii aprofundate la Université Paris II. O vreme a profesat ca juristă, apoi s-a dedicat scrisului. Primul ei roman, Pour le pire, povestea descompunerii lente a unui cuplu, a fost publicat în anul 2000. În 2001 i-a apărut romanul Interdit, istorie burlescă a crizei identitare a unui bătrân evreu. Du sexe féminin (2002) a încheiat trilogia despre familia evreiască. I-au urmat romanele Tout sur mon frère (2003), Quand j’étais drôle (2005), Douce France (2007), La Domination (2008), Six mois, six jours (2010), L’Invention de nos vies (2013). În 2016 a apărut L’Insouciance, care a primit Prix Landerneau des lecteurs, iar în 2019, romanul Les choses humaines (Lucrurile omeneşti, Polirom, 2021), distins cu Prix Interallié şi Prix Goncourt des Lycéens 2019, nominalizat la Prix Goncourt şi ecranizat în 2021 în regia lui Yvan Attal, cu Ben Attal, Suzanne Jouannet, Charlotte Gainsbourg şi Mathieu Kassovitz în rolurile principale.

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.