Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
Micul prieten
ISBN
978-973-46-1923-8
An apariție
2011
Lună apariție
6
Număr pagini
672
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Micul prieten

Autori: Donna Tartt
 
Traducere din limba engleza si note de Magda Groza
 
Micul prieten este plasat in a doua jumatate a secolului XX, in Sudul tra­ditionalist al Americii, intr‑un orasel numit Alexandria, unde familiile vechi isi pastreaza inca rangul si prestigiul de odinioara. Dintr‑o astfel de familie se trage si eroina cartii, Harriet Dufresnes, o fetita energica si voluntara in virsta de doisprezece ani. In timpul unei vacante de vara Harriet se hotaraste sa descopere cine e vinovat de tragedia ce i‑a des­tramat familia: moartea fratelui sau, Robin, care fusese spinzurat chiar in curtea casei lor in urma cu un deceniu, cind avea doar noua ani. Con­vinsa ca a descoperit un suspect, Harriet, ajutata de prietenul ei Hely, intra in contact cu o lume tenebroasa, cu traficanti de droguri, hoti, escroci si predicatori fanatici, ce isi pun credinta la incercare minuind serpi veninosi. Naratiunea se desfasoara intr‑un ritm alert, iar lumea descrisa in volum cucereste prin vitalitate, farmec si expresivitate. In 2003 romanul Micul prieten a primit premiul W.H. Smith pentru proza si a fost selectat pe lista scurta a finalistilor pentru Orange Prize for Fiction.
 
Micul prieten, un roman cind umoristic, cind cutremurator, te surprinde cel mai puternic atunci cind te ingrozeste cel mai tare.” (USA Today)
 
Avem de-a face cu un roman de tip traditional, o compozitie polifonica amintind de generatiile anterioare de scriitori americani din Sud, de la Carson McCullers si Harper Lee pina la Flannery O’Connor si chiar Truman Capote. Micul prieten e o carte nemuritoare, ce te cucereste prin maiestrie si migala. Sintem absolut convinsi ca va ajunge sa fie citita si de generatia nepotilor nostri.” (Detroit Free Press)
An apariție
2011
Lună apariție
6
Număr pagini
672
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Donna Tartt s-a nascut in 1963 in Greenwood, Mississippi. A studiat la University of Mississippi si la Bennington College, unde il cunoaste pe Bret Easton Ellis. El o va ajuta sa debuteze in 1992 cu romanul Istoria secreta, care inregistreaza un succes fara precedent: primul tiraj se epuizeaza imediat, romanul ramine pe lista bestsellerurilor timp de treisprezece saptamini si este tradus in peste douazeci si cinci de limbi. In 2002 ii apare al doilea roman, Micul prieten, care se bucura, la rindul lui, de o primire calda din partea publicului si a criticilor. Pe linga aceste doua romane, prozatoarea americana a publicat mai multe povestiri si eseuri, iar in prezent lucreaza la un al treilea roman.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.