Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
Un om în întuneric
ISBN
978-973-46- 1640-4
An apariție
2010
Lună apariție
2
Număr pagini
228
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Un om în întuneric

Autori: Paul Auster
 
Traducere din limba engleza de Daniela Rogobete

Cel mai recent roman al autorului, Un om in intuneric (2008), ofera cititorilor o poveste emotionanta in care imaginarul si realul se intrepatrund, iar istoria, fictiunea si cinematografia isi imprumuta coordonatele. Victima a unui accident de masina care-l tintuieste in scaunul cu rotile si a unor remuscari amare care-i rapesc somnul, criticul literar August Brill, eroul principal al romanului, impleteste in noptile sale de insomnie firele narative ale unor povesti in care lumi paralele par sa se multiplice la nesfirsit. Episoade de o violenta salbatica in care absurditatea razboiului este denuntata vehement se alatura evocarilor nostalgice si digresiunilor de tot felul in mrejele fanteziei, in cautarea disperata a unui drum catre lumina. Iar acesta exista, pare sa spuna Auster in finalul romanului sau, si nu are decit un singur sens pe care toti trebuie sa-l urmam, in timp ce lumea sucita se invirte mai departe.

Un om in intuneric este o lectura minunata, sub bagheta unui magician.” (The New York Review of Books)

„O carte exceptionala... Probabil cea mai buna carte a lui Paul Auster de pina acum. La fel ca marele roman antirazboi Abatorul cinci al lui Kurt Vonnegut, Un om in intuneric atinge o profunzime a sentimentelor si emotiilor rar intilnita. Este cu adevarat o opera de arta.” (San Francisco Chronicle)

 „Un roman fascinant, prin toate gindurile si emotiile pe care ajunge sa ti le inspire neincetat, obsedant chiar, fara sa-ti lase timp de respiro!” (The Philadelphia Inquirer)

„Paul Auster te atrage intr-un labirint literar si iti insceneaza o poveste pe care te intrebi uimit, la tot pasul, cum o va termina.” (Seattle Times)
An apariție
2010
Lună apariție
2
Număr pagini
228
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Paul Auster (n. 1947) este unul dintre cei mai influenti scriitori americani ai zilelor noastre. A studiat literatura la Universitatea Columbia, apoi, intre 1971 si 1974, a trait in Franta, unde si-a inceput cariera literara ca poet si traducator al lui Sartre, Mallarmé si Maurice Blanchot. Pasionat de cinematografie, in 1995 a semnat scenariile filmelor Smoke si Brooklyn Boogie (la al doilea fiind si coregizor), precum si scenariul si regia filmului Lulu on the Bridge (1998).
Autor prolific, Paul Auster a publicat mai multe volume de poezie, eseistica si proza autobiografica. A debutat ca romancier in 1985, cu Orasul de sticla, urmat, in 1986, de Fantome si Camera incuiata, care alcatuiesc impreuna Trilogia New Yorkului. In tara ultimelor lucruri (1987), Palatul lunii (1989), Muzica intimplarii (1990), Leviathan (1992) si Mr. Vertigo (1994) ii consolideaza reputatia de scri­itor preocupat de experimentele lingvistice si de „jocul ideilor“. In 1999 apare romanul Tombuctu (Polirom, 2003), descris de autorul lui ca „o fabula, un soi de comedie traversata de ample episoade negre“, iar Cartea iluziilor (2002 ; Polirom, 2004) si Oracle Night (2003), doua romane pe tema identi­tatii si a relatiei complexe dintre scriitura si viata, continua explorarea registrelor si posibilitatilor narative. In prezent, romanele lui Paul Auster sint traduse in peste treizeci de limbi.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.