Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
Blândețea lupilor
ISBN
978-973-46-1322-9
An apariție
2009
Lună apariție
3
Număr pagini
592
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Blândețea lupilor

Autori: Stef Penney
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Traducere din limba engleza si note de Anacaona Mindrila-Sonetto
 
Actiunea romanului este plasata in secolul al XIX-lea, intr-o comunitate izolata de imigranti europeni de la frontiera canadiana. Francis Ross, un adolescent de saptesprezece ani, dispare de acasa in aceeasi zi in care mama lui il gaseste mort pe prietenul acestuia, negustorul de blanuri Laurent Jammet, iar coincidenta face ca baiatul sa fie suspectat de crima. Acest incident tulbura viata comunitatii si aduce figuri noi in peisaj: de la naivul reprezentant al companiei Hudson Bay, Donald Moody, la batrinul excentric Thomas Sturrok, care cauta un misterios obiect cu valoare arheologica, aflat odata in posesia lui Jammet. Dar atunci cind vinatorul William Parker, pe jumatate indian, este surprins cercetind locul faptei, banuiala incepe sa planeze asupra lui. Impreuna cu mama lui Francis, acesta porneste spre nord, in cautarea baiatului si a unor raspunsuri. Odata cu aflarea unui secret teribil despre fiul ei, doamna Ross isi da seama ca aceasta calatorie prin tinuturile inzapezite alaturi de ursuzul vinator a ajutat?o sa coboare totodata in strafundurile propriei fiinte si sa-si inteleaga mai bine viata.
 
Blindetea lupilor este o poveste incitanta si convingatoare, in care fiecare personaj este, in felul sau, un proscris, iar diferitele lor puncte de vedere se completeaza pentru a construi o perspectiva complexa si nuantata asupra unui fapt cutremurator.”(Publishers Weekly)
 
„Cu maiestria ei de scenarista, Stef Penney imbraca peisajul aspru din nordul Canadei intr-o lumina vie si stralucitoare, iar pe acest fundal zugraveste o comunitate marcata de izolare, amenintata de violenta si lacomia lumii moderne. Avind drept punct de pornire o crima a carei investigare produce spectaculoase rasturnari de situatie, romanul tinerei autoare britanice surprinde cu finete dorintele ascunse si motivatiile personajelor.” (Bookmarks)
 
„Un amestec original si incitant de intriga politista si detaliu istoric, având toate ingredientele unei aventuri cu parfum de epoca.“ (The Times)
An apariție
2009
Lună apariție
3
Număr pagini
592
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Stef Penney s-a nascut in 1969 la Edinburgh. Dupa ce si-a luat licenta in Filozofie si Teologie la Bristol University, s-a orientat spre film. A realizat trei scurtmetraje inainte sa inceapa sa studieze filmul la Bournemouth College of Art, iar dupa absolvire a fost selectata pentru Carlton Television New Writers Scheme. A scris scenariul si a regizat doua scurtmetraje: un film din seria „10x10” pentru BBC si un scurtmetraj in sistem digital produs de Film Council. In 2006 a obtinut Costa (fost Whitbread) Book of the Year Award pentru romanul ei de debut, Blindetea lupilor, nominalizat in acelasi an la Orange Prize.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.