Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
Cruciadele.
ISBN
978-973-46-2081-4
An apariție
2011
Lună apariție
10
Număr pagini
536
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Colecție
HISTORIA
Domenii

Cruciadele.

Istoria războiului pentru eliberarea Pămîntului Sfînt

Autori: Thomas Asbridge
 
Traducere de Cornelia Dumitru si Miruna Andriescu
 
Cum au ajuns doua dintre cele mai mari religii ale lumii sa recomande violenta in numele lui Dumnezeu? De ce atit de multi crestini si musulmani au raspuns apelului la cruciada si la jihad si ce anume a perpetuat ciclul violentei religioase in Orientul Apropiat? A fost prima cruciada un act de agresiune crestina? Ne putem intreba cine si de ce a cistigat razboiul din Tara Sfinta, insa mai important este sa intelegem in ce fel acesta a reconfigurat lumea medievala si a influentat istoria, cu urmari si ecouri pina astazi. E ceea ce face lucrarea lui Thomas Asbridge, o istorie exhaustiva a cruciadelor si totodata a unei parti semnificative din Evul Mediu, ce incepe la sfirsitul secolului al XI-lea, cu indemnurile papei Urban al II-lea la razboiul sfint, si se incheie doua secole mai tirziu, cu batalia pentru Acra cistigata de musulmani. Apelind la surse crestine si musulmane, autorul reconstituie cu remarcabil talent firul epic al evenimentelor, dind la iveala perspectivele ambelor tabere si mentalitatile epocii. O lume populata de eroi legendari precum Richard Inima-de-Leu si Saladin ni se infatiseaza astfel in toata gloria si barbaria sa.
 
An apariție
2011
Lună apariție
10
Număr pagini
536
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Fără comentarii

Nasterea cruciadelor • Razboiul sfint, Tara Sfinta • Statele cruciate • Reactia Islamului • Renasterea musulmana • Lumina credintei • Bogatia Egiptului • Razboinicul sfint • Chemarea la cruciada • Sosirea regilor • Richard Inima-de-Leu • Ierusalimul • Lupta pentru supravietuire • Victorie in Orient • Leul Egiptului • Mostenirea cruciadelor



Despre autori


Thomas Asbridge, profesor de istorie medievală la Universitatea din Londra, unde coordonează modulul de masterat „Islamul şi Occidentul” şi conduce doctorate în domeniul istoriei medievale (istorie religioasă şi militară, cruciadele şi statele cruciate, contactele culturale dintre Islam şi Occident). Este codirectorul seminarului internaţional „Cruciadele şi Orientul mediteraneean”, organizat de Institute of Historical Research din Londra. Autoritate recunoscută în istoria cruciadelor, a mai publicat The First Crusade: A New History (2004) şi The Greatest Knight: The Remarkable Life of William Marshal, the Power Behind Five English Thrones (2014). A scris scenariul şi a prezentat un documentar, The Greatest Knight: William Marshal, şi un documentar în trei părţi, The Crusades, ambele pentru BBC, şi a lucrat în calitate de consultant istoric pentru HBO şi Company Pictures.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.