Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
Nemesis
ISBN
978-973-46-9784-7
An apariție
2024
Lună apariție
3
Număr pagini
592
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
HISTORIA
Domenii
Istorie > Istorie militară
        >> General
Istorie > Asia
        >> General

Nemesis

Bătălia pentru Japonia, 1944-1945

Autori: Max Hastings
89,00 lei

 

Traducere din limba engleză de Miruna Andriescu

„În mitologia greacă, Nemesis este zeiţa răzbunării şi a justiţiei divine. Cititorii trebuie să judece singuri dacă soarta care s-a abătut asupra Japoniei în 1945 merită sau nu această definiţie, aşa cum am înţeles-o eu. Războiul din Orientul Îndepărtat s-a extins pe o arie mult mai amplă decât luptele din Europa, cuprinzând China, Birmania, India, Filipine, precum şi o mare întindere din Oceanul Indian. Desfăşurarea lui a fost decisă de una dintre cele mai extraordinare pleiade de lideri politici şi militari care au existat vreodată: împăratul Japoniei, cu generalii şi amiralii săi; Chiang Kai-shek şi Mao Zedong; Churchill, Roosevelt, Truman, Stalin; MacArthur şi Nimitz; LeMay, Slim, Mountbatten, Stilwell – şi cei care au construit arma nucleară. Scopul meu este să descriu o experienţă umană imensă şi teribilă, structurată cronologic, şi nu să reiau relatările detaliate ale campaniilor care au fost prezentate de mulţi autori şi care, oricum, nu ar putea fi restrânse la un singur tom. Cartea se axează pe maniera cum s-a acţionat şi din ce motive, pe modul cum au fost receptate faptele şi explorează categoriile de bărbaţi şi femei care au fost implicate în război.” (Max Hastings)

„Teribila şi prea puţin cunoscuta istorie a războiului împotriva Japoniei. Excelentă din toate punctele de vedere.” (John Simpson, The Observer)

„Această carte nu este o simplă istorie militară pentru specialişti, ci se adresează tuturor celor care vor să înţeleagă ce s-a petrecut într-o jumătate din această lume pe parcursul uneia dintre cele mai sângeroase perioade a unui secol XX înecat şi el în sânge.” (Michael Howard, The Spectator)

Nemesis este o carte captivantă, remarcabilă şi pătrunzătoare, proiectând o rază de lumină asupra unui moment istoric care a configurat lumea pe care o cunoaştem noi astăzi.” (Herald on Sunday)

 

An apariție
2024
Lună apariție
3
Număr pagini
592
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Sir Max HASTINGS este istoric militar și jurnalist britanic, membru al Royal Historical Society și al Royal Society of Literature. A fost corespondent în străinătate al BBC, redactor‑șef la Daily Telegraph și editorialist la Evening Standard și Daily Mail. Este autorul a treizeci de cărți pentru care i s‑au decernat importante premii (Somerset Maugham Award, Yorkshire Post Book of the Year, Edgar Wallace Award, Pritzker Military Library Literature Award ș.a.). Colaborează la mai multe publicații precum The Guardian, The Times, Sunday Times și este editorialist la Bloomberg Opinion. Pentru contribuțiile sale în presă a fost recompensat cu prestigioasele distincții britanice Journalist of the Year și Reporter of the Year (1982), precum și Editor of the Year (1988). A realizat diverse filme documentare pentru BBC. Printre numeroasele cărți de istorie militară publicate sunt Bomber Command (1979), Overlord: D‑Day and the Battle for Normandy (1984), Armageddon: The Battle for Germany 1944-45 (2004), Nemesis: The Battle for Japan, 1944‑45 (2007), Vietnam: An Epic Tragedy 1945-1975 (2018), Abyss: The Cuban Missile Crisis 1962 (2022). De același autor la Editura Polirom a apărut Nemesis. Bătălia pentru Japonia, 1944‑1945 (2024).

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.