Istoria secretă a mongolilor
ISBN
978-973-46-9291-0
An apariție
2024
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL > Plural M
Domenii
Istorie > Asia
        >> General

Istoria secretă a mongolilor

Cronică mongolă din secolul al XIII-lea

Autori: ***
INDISPONIBIL
44,95 lei

 

Ediție îngrijită și traducere de Rodica Pop

Pentru prima dată în limba română, această cronică din secolul al XIII-­lea privind geneza Imperiului Mongol și amplul aparat critic ce o însoțește oferă cititorului o relatare unică, din inima Asiei, dintr­o perioadă mai puțin cunoscută. Tradusă după textul original – în scrierea uigură verticală adoptată de mongoli în secolul al XII­lea –, Istoria secretă este cel mai important monument istoric și literar al mongolilor de pretutindeni și unul dintre marile monumente literare ale lumii. Textul descrie, într-un amestec de ficțiune și istorie și cu o cronologie uneori fantezistă, formarea clanurilor și triburilor mongole, originea legendară și viața marelui Cingghis-Qaghan și faptele sale de arme, ostilitățile, ambițiile și rivalitățile lui, dar și unificarea clanurilor și triburilor nomade și ascensiunea Imperiului Mongol. O perspectivă deosebită asupra unuia dintre cei mai importanți conducători ai lumii și a felului în care a ajuns acesta să stăpânească un imperiu ce se întindea din Coreea până în Crimeea și din Siria până în Siberia.

Istoria secretă a mongolilor este o cronică dedicată unui miracol înfăptuit de un mic trib nomad mongol, care a întemeiat unul dintre cele mai mari imperii pe care le­a cunoscut istoria. Un artefact remarcabil al culturii mongolilor nomazi, astăzi accesibil lumii întregi.” (Rodica Pop)

An apariție
2024
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii


Despre autori


*** (autor)


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.