Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
Războiul Lumii
ISBN
978-973-46-8847-0
An apariție
2022
Lună apariție
2
Număr pagini
624
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Colecție
HISTORIA
Domenii
Istorie > Istorie militară
        >> General
        >> Al Doilea Război Mondial
        >> Primul Război Mondial

Războiul Lumii

Epoca urii

Autori: Niall Ferguson
89,00 lei

 

Traducere de Alina Predescu

Lumea părea stabilă și relativ pașnică la începutul secolului XX, care avea să se dovedească a fi de departe cel mai violent și mai înfiorător din istorie. Majoritatea societăților au fost înghițite de conflicte fanatice, genocide și totalitarisme de la izbucnirea Primului Război Mondial până la sfârșitul Războiului Rece. Dată fiind istoria sângeroasă a acestui veac, îngrijorarea cu privire la posibilitatea repetării ei astăzi a devenit o preocupare majoră pentru istorici și analiștii politici. Niall Ferguson face o radiografie a cauzelor care au dus la instaurarea terorii în secolul trecut, o veritabilă epocă a urii, în multe privințe fără echivalent în istoria omenirii, ce a schimbat radical fața lumii și a marcat declinul Occidentului. Volumul nu doar clasifică și prezintă factorii care au influențat cursul istoriei în perioada respectivă, ci analizează și „moștenirea” tragică a umanității după dispariția granițelor dintre soldați și civili în timpul conflictelor armate. După execuțiile în masă, foametea programată, ororile genocidelor, bombardamentele devastatoare și lagărele de concentrare, a luat oare „Războiul Lumii” cu adevărat sfârșit, când rațiunile care au alimentat ideologiile rasiale și conflictele etnice și militare pot fi readuse la viață oricând și oriunde?

„Chiar și cei care au citit mult despre istoria secolului XX vor găsi aici detalii inedite și surprinzătoare.” (The Boston Globe)

„Un tablou cuprinzător și adesea provocator al epocii... un istoric capabil să dea peste cap ipotezele comode.” (The Times)

„Fără îndoială, este cea mai bună lucrare a lui Ferguson de până acum... una dintre cele mai revoluționare reinterpretări ale acestei epoci.” (Tribune)

„O panoramă și o analiză morală extrem de ambițioasă a măcelului militar-industrial din secolul XX care ridică marea întrebare: de ce «cei o sută de ani scurși după 1900 au constituit, fără îndoială, cel mai sângeros secol din istoria modernă»?” (The New York Times)

An apariție
2022
Lună apariție
2
Număr pagini
624
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Fără comentarii

Imperii și rase • Linii de falie • Contagiunea războiului • Mormintele națiunilor • Planul • Imperiu din întâmplare • Apărarea a ceea ce nu poate fi apărat • O pace fără rost • Blitzkrieg • Ucigași și colaboratori • Porțile iadului • Osmoza războiului

 Despre autori


Niall Ferguson, unul dintre cei mai cunoscuți istorici britanici, este Milbank Family senior fellow la Hoover Institution, Stanford University, senior fellow la Belfer Center for Science and International Affairs, Harvard, și director managerial la Greenmantle LLC, New York. A fost profesor la Harvard University și visiting professor la New College of the Humanities, Oxford. A publicat 16 volume, printre care The House of Rothschild, Kissinger, 1923-1968: The Idealist și Doom: The Politics of Catastrophe. A primit numeroase distincții: Wadsworth Prize for Business History (1998), Hayek Prize for Lifetime Achievement (2012), Ludwig Erhard Prize for Economic Journalism (2013), Council on Foreign Relations Arthur Ross Prize (2016). De același autor, la Editura Polirom au apărut: Civilizația. Vestul și Restul (2011, 2014, 2017), Istorie virtuală. Evoluții alternative și ipoteze contrafactuale (coord., 2013), Marele Declin. Cum decad instituțiile și mor economiile (2014), Ascensiunea banilor. O istorie financiară a lumii (2016), Imperiul. Cum a creat Marea Britanie lumea modernă (2018), Piața și turnul. Rețele, ierarhii și lupta pentru putere (2018), Colosul. Ascensiunea și decăderea imperiului american (2019), Apocalipsa. Mari dezastre din trecut și câteva lecții pentru viitor (2021), Marele Război. 1914-1918 (2021) și Războiul Lumii. Epoca urii (2022).

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.