O carte care face o trecere în revistă a unui întreg secol XX, cu cele două războaie mondiale și cutremurătorul Holocaust, îmbinate între ele într-un păienjeniș de istorie, de politică și geografie, care a marcat secolul trecut. Și care continuă și azi. Volumul se deschide cu lista ilustrațiilor și lista hărților. Ambele sunt utile pentru a pricepe nu doar dimensiunea reală a tragediilor, dar și dedesubturile lor. O introducere care ne atrage atenția prin grafice și cifre despre ceea ce se înt mplă cu imperiile care intră în conflict, cu rasele și ideile rasiale, cu granițele volatile, cu războiul de cincizeci de ani, care a spulberat tot ceea ce în sute de ani înainte se acumulase în prosperitate și progres. Un secol al XX-lea privit în ansamblul evoluției lui, de la groaznicele pogromuri din Rusia și p nă la Războiul Rece, cu tot ceea ce a urmat. Totul se explică, Niall Fergusson prezintă cu luciditate și fără parti-pris-uri ideologice unde și cu ce s-a greșit. Ura care nu dispare, violențele care se amplifică, pericolul unui nou război nuclear. Un avertisment în toată regula referitor la ceea ce va urma. (…) Sunt observații fine, bazate pe multiple surse și o uriașă bibliografie, plus o sumedenie de imagini fotografice dintre cele mai impresionante. Războaie devastatoare pe toate continentele, foamete, lagăre de concentrare, orori cu militari și civili, ideologii rasiale și conflicte etnice alimentează, iată, și azi, Războiul lumii – un univers în care lideri ai unei lumi așa-zis civilizate pot dezlănțui porniri ucigașe cu rezultate devastatoare. Lui Niall Ferguson îi reușește nu doar un complex studiu istorico-politic, ci și o carte-avertisment. Războiul din Ucraina vine ca un Q.E.D.!

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.