Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
  • La reducere!
  • -40%
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
Inamicul
ISBN
978-973-46-9433-4
An apariție
2023
Lună apariție
5
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

Inamicul

Autori: Erich Maria Remarque
20,97 lei 34,95 lei -40%


Valabilitate promotie: - 29-09-2023 in limita stocului disponibil.

Autorul bestsellerului Pe frontul de vest nimic nou

 

Traducere din limba germană de Alexandra Nicolaescu

Inamicul cuprinde zece povestiri despre Primul Război Mondial văzut prin prisma destinelor unor soldaţi în timpul şi după marea conflagraţie, oameni care au scăpat din iadul tranşeelor şi care trebuie să se descurce, traumatizaţi, în normalitatea cotidiană postbelică. După succesul său internaţional cu romanul Pe frontul de vest nimic nou, Remarque a scris o parte a acestor povestiri pentru revista americană Collier’s Weekly. Publicate în Statele Unite ale Americii în 1930-1931, acestea au apărut doar postum în limba germană, şaizeci de ani mai târziu.

„Naraţiune comprimată, acţiune, relatare fără înflorituri şi fler pentru senzaţional – iată ce transformă povestirile lui Remarque într-o proză captivantă şi antrenantă, cu un mesaj pacifist care nu este niciodată insistent.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„Povestirile din Inamicul sunt considerate astăzi o completare importantă la zugrăvirea bine-cunoscută şi îndelung discutată a Primului Război Mondial din Pe frontul de vest nimic nou şi Întoarcerea din război.” (Thomas F. Schneider)

„În prim-planul acestor texte stau demascarea oricărui fals eroism şi experienţa reală a oamenilor afectaţi de furia războiului.” (Tim Westphalen)

An apariție
2023
Lună apariție
5
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Erich Maria Remarque s-a născut la 22 iunie 1898 în Germania, la Osnabrück. În vremea studenţiei la Universitatea din Münster, Remarque s-a înrolat în armata germană. A luptat în Primul Război Mondial şi a fost rănit de cinci ori. După război, a început să scrie la primul său roman, încercând în acelaşi timp să se întreţină. A fost, pe rând, profesor, pietrar, şofer de maşini de curse, jurnalist sportiv. În 1929 a publicat Pe frontul de vest nimic nou, cartea care va deveni, „fără îndoială, cea mai bună poveste despre Primul Război Mondial”. În numai un an, romanul s-a vândut în peste un milion de exemplare, fiind tradus aproape imediat în douăsprezece limbi şi inspirând două ecranizări de succes, în 1930 şi 2022, câştigătoare a numeroase Premii Oscar. După nici trei ani, cartea a fost interzisă de regimul nazist, sub pretextul că ar aduce prejudicii naţiunii germane, iar Remarque a părăsit ţara, stabilindu-se iniţial în Elveţia, apoi în America. A mai scris nouă romane, toate inspirate de ororile războiului. S-a stins din viaţă în 1970, la Locarno (Elveţia), vegheat de soţia lui, actriţa Paulette Goddard. La Editura Polirom au apărut: Pe frontul de vest nimic nou (2016, 2017, 2022), Noapte la Lisabona (2016, 2019), Soroc de viaţă şi soroc de moarte (2016, 2020), Obeliscul negru (2017), Trei camarazi (2020), „Spune-mi că mă iubeşti...” Erich Maria Remarque – Marlene Dietrich: Mărturii ale unei patimi (2021) şi Întoarcerea din război (2021).Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.