Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
Spania
ISBN
978-973-46-6522-8
An apariție
2017
Lună apariție
5
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Colecție
HEXAGON
Domenii

Spania

Autori: Jan Morris
29,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere de Anacaona Mîndrilă-Sonetto

„Cea mai frumoasă carte despre Spania care s-a scris vreodată.” (The Independent)

 Spania e o ţară a extremelor: a oscilat mereu între autoritatea statului şi cea a bisericii, între ritualurile creştine şi cele păgîne, între respectul faţă de tradiţiile străvechi şi dorinţa de modernizare. E bogată în cărbune, dar nu are petrol. E o ţară agricolă, însă întinderi imense de pămînt rămîn necultivate. Deşi pare să-şi fi pierdut definitiv gloria, la fiecare pas un castel-fortăreaţă, o biserică, un monument amintesc de istoria ei glorioasă în cursul căreia a ajuns să stăpînească o jumătate de mapamond. Jan Morris aduce un omagiu acestui ţinut al coridelor şi castanietelor, cu legendele, peisajele şi oamenii lui.

„Condensînd o întreagă istorie, care include date despre regina Ioana cea Nebună, ocupaţia maură şi detalii picante de la curte, Spania este scrisă în stiluri diferite; fiecare capitol începe dintr-o altă parte a ţării şi explorează subiecte dintre cele mai diverse. O lectură savuroasă pentru turiştii curioşi şi pentru oricine este predispus să devină dependent de farmecul Spaniei.” (The Guardian)

 

An apariție
2017
Lună apariție
5
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii

Insula Barataria • Spania plurală • Doamna din Elche • Sol y sombra • Străinii • Spania sălbatică • Soldaţii • Hristos ÎmpăratulDespre autori


Jan Morris (autor)

Jan Morris s‑a născut în 1926; tatăl său este galez, iar mama, englezoaică. Atunci cînd nu călătoreşte, locuieşte împreună cu partenera sa, Elizabeth Morris, în nord‑vestul Ţării Galilor, între munţi şi mare. Printre cărţile ei se numără Coronation Everest, Venice (trad. rom. Veneţia, Polirom, 2016), trilogia Pax Britannica (Heaven’s Command, Pax Britannica şi Farewell the Trumpets) şi Conundrum. Este autoarea a şase cărţi despre metropole şi ţări, a două cărţi autobiografice, a mai multor volume de eseuri de călătorie şi a lucrării imposibil de clasificat Trieste and the Meaning of Nowhere. În 2003 a fost publicat volumul Writer’s World, o colecţie a scrierilor de călătorie şi reportajelor ei adunate de‑a lungul a peste cinci decenii. Romanul Hav a apărut într‑o ediţie nouă, extinsă, în 2006. Cea mai recentă carte a ei, Contact!, despre oamenii pe care i‑a întîlnit în numeroasele călătorii, a fost publicată în 2009.Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.