Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
Do Not Cross
ISBN
978-973-46-3687-7
An apariție
2013
Lună apariție
6
Număr pagini
184
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
FICTION LTD
Domenii

Do Not Cross

Autori: Dora Pavel
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 
Nominalizare la Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi, 2014 
Premiul pentru Proza, acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, pentru anul 2013


O padure in proximitatea unui orasel de munte. In padure, un rapitor si un ostatic. Rapitorul, un psihopat inarmat, evadat din sanatoriu. Ostaticul, un tinar gay, receptioner pentru moment la un hotel obscur. Sa ne asteptam la un caz clasic de sindrom Stockholm?
O situatie-limita, care ii ofera junelui protagonist ragazul unor rememorari si al unor deliberari interioare. O fuga din prezent care, in loc sa-i tempereze, ii reaprinde dorinta trupeasca pentru barbatul caruia ii poarta de citiva ani o iubire obsesiva, ravasitoare. Scris la persoana intii, sub forma unei confesiuni brutale, atit de proprie autoarei, Do Not Cross este un roman psy tulburator, vorbind dezinvolt despre sexualitate si alegerile misterioase ale trupului, despre dreptul de a fi diferit, intr-o lume care iti „survoleaza“ intimitatea clipa de clipa, o lume viciata in egala masura de prohibitii morale si de setea de senzational.
An apariție
2013
Lună apariție
6
Număr pagini
184
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Dora Pavel (autor)

Dora Pavel este licențiată în Litere. A lucrat în învățământ, în cercetare și ca redactor la Radio Cluj. A publicat cinci volume de versuri, două de povestiri, precum și trei cărți de convorbiri cu scriitori români. Odată cu apariția primului său roman, Agata murind (2003; 2004; 2014; tradus și publicat la Editura Crealite din Madrid), distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România, autoarea se va dedica romanului de ficțiune. A publicat, tot la Polirom, alte patru romane de succes, Captivul (2006; 2017), Pudră (2010), Do Not Cross (2013; apărut în versiune spaniolă la Editura Dos Bigotes din Madrid, în 2018) și Bastian (2020), toate distinse cu Premiul filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România. A mai colaborat la reeditarea Bibliei de la Blaj a lui Samuil Micu (1795), tipărită la Vatican în 2000, premiată de Academia Română, precum și la antologia Școala Ardeleană, vol. I-IV (2018), distinsă cu Premiul „Perpessicius” al Muzeului Național al Literaturii Române.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.