O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
O nouă speranţă
ISBN
978-973-46-5819-0
An apariție
2016
Lună apariție
3
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

O nouă speranţă

Autori: Anna Brâncoveanu de Noailles
Vezi eBook
 
Traducere din limba franceza de Ana Antonescu
 
Un tablou admirabil al societatii pariziene de la inceputul secolului XX, despre care Proust – prieten apropiat al Annei de Noailles, care a fost de altfel modelul pentru personajul contesei Gaspard de Reveillon din romanul Jean Santeuil – va vorbi in lungi pasaje de corespondenta.
 
O noua speranta este povestea fascinanta a unei tinere aristocrate pariziene de la inceputul secolului XX, a carei viata pare guvernata in intregime de dorinta de a fi iubita. Amintind de Emma Bovary, indragita eroina a lui Flaubert, Sabine de Fontenay viseaza cu ochii deschisi, cauta necontenit iubirea, se lasa purtata de pasiune, oricit de distrugatoare s-ar dovedi ea, impartasindu-ne elanurile si deziluziile ei. Un roman sentimental, scris intr-un stil de o subtila sensibilitate, ce se invirte in jurul contradictiilor conditiei femeii.
 
„Doamna de Noailles creeaza un melanj savuros de idei, senzatii si reprezentari, un potpuriu insotit de gesturi ale miinilor si bratelor, dar mai ales de imaginea privirilor ridicate catre cer cu o slabiciune nu atit jucata, cit mai degraba incurajata. Ar trebui sa fii un suflet de o raceala nemaipomenita ca sa nu fii prins in puterea farmecului acestei poete extraordinare cu minte clocotitoare si singe-rece.” (Andre Gide)
 
„Anna de Noailles e mai inteligenta, mai malitioasa decit oricine. Aceasta mare poeta are patrunderea psihologica a unui Marcel Proust, asprimea unui Mirbeau si claritatea nemiloasa a unui Jules Renard.” (Jean Rostand)
 
„Madame de Fontenay este un avatar al Emmei Bovary. Una dintre acele femei care compenseaza sacrificiile datoriei conjugale prin pasiuni himerice sau fatale… Sabine lupta impotriva melancoliei indragostindu-se in taina de prietenii din micul sau cerc. Fiecare noua iluzie o arunca intr-o tristete profunda, pina cind una dintre ele se materializeaza intr-un barbat prins deja in latul propriului mariaj.” (Le Magazine litteraire)
 
 
An apariție
2016
Lună apariție
3
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Anna de Noailles (nascuta Brancoveanu; 1867-1933), scriitoare si poeta franceza de origine romana, o vedeta a saloanelor mondene pariziene de la inceputul secolului XX, a devenit cunoscuta ca scriitoare odata cu aparitia volumului de poeme Le Cœur innombrable (1901). A publicat apoi si alte volume de poezii – L’Ombre des jours (1902), Les Eblouissements (1907), Poeme de l’amour (1924), L’Honneur de souffrir (1927) –, roman – Le Visage emerveille (1904) – si corespondenta. A devenit membra a prestigioasei Academie Royale Belge de Langue et de Litterature Françaises si a exclusivistei Academii franceze, care in 1921 i-a acordat Marele Premiu pentru literatura. In 1930 a publicat Le Livre de ma vie, o autobiografie cuprinzind copilaria si adolescenta, ce urma sa continue intr-un al doilea volum, niciodata aparut. A murit la Paris, trei ani mai tirziu.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.