Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
Pavilionul femeilor
ISBN
978-973-46-5067-5
An apariție
2015
Lună apariție
3
Număr pagini
384
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Esențial
Domenii

Pavilionul femeilor

Autori: Pearl S. Buck
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza de Ioana Opait
 
Premiul Nobel pentru Literatura 1938
 
Roman ecranizat in 2001, in regia lui Ho Yim, avindu-i printre protagonisti pe Willem Dafoe si Luo Yan.
 
Cind doamna Wu, stapina unei case de nobili dintr-o provincie chineza, implineste patruzeci de ani, hotaraste sa se retraga din dormitorul sotului si sa-i aduca acestuia o tinara concubina. Ea ramine insa administratoarea averii familiei si dirijeaza cu tact si fermitate intreaga gospodarie, incercind sa tina sub control pornirile rebele ale nurorilor si sa-si indrume fiii sa respecte vechile traditii. Numai ca acum, in secolul XX, insasi doamna Wu, o femeie educata, incepe sa puna la indoiala orinduielile din trecut. Intilnirea cu un preot strain, fratele Andre, de care ajunge sa se ataseze pe nesimtite, ii transforma radical spiritul si felul in care vede lumea. Pavilionul femeilor a fost considerat unul dintre cele mai bune romane ale lui Pearl S. Buck, iar doamna Wu este, poate, cel mai puternic personaj feminin creat de prozatoarea americana. In acelasi timp, cartea ilustreaza si framintarile unei societati traditionale aflate in pragul unei schimbari radicale, ca urmare a contactelor cu strainii si a modernizarii, ce patrunde lent, dar sigur in aceasta lume inchisa.
 
Pavilionul femeilor este una dintre cele mai bune carti ale povestitoarei neobosite care e Pearl S. Buck. In spatele inselatoarei simplitati a povestii curge suvoiul limpede si grabit al timpului – micile intimplari din viata de zi cu zi, infruntarile dintre indivizi –, in episoade relatate concis si incintator.” (The Saturday Review of Literature)
 
„Un studiu matur si patrunzator al lumii femeilor, scris cu profunda intelegere.” (The New York Times)
 
„Atit prin dialoguri, cit si prin meditatiile din carte, Buck aduce in discutie cu multa pricepere idei relevante si intrebari esentiale despre natura iubirii si despre diferentele ce-i separa pe barbati de femei.” (Book Reporter)
An apariție
2015
Lună apariție
3
Număr pagini
384
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Pearl S. Buck s-a nascut la 26 iunie 1892 in Hillsboro, Virginia de Vest. Cum parintii ei pleaca in misionariat in China imediat dupa nasterea fetitei, aceasta invata inca din copilarie atit engleza, cit si chineza. In 1911, Pearl S. Buck este trimisa inapoi in Statele Unite, la colegiul de fete Randolph-Macon din Lynchburg, pe care il termina in 1914. Dupa colegiu se intoarce in China, in provincia rurala Anhui, unde ajunge sa stabileasca relatii de prietenie cu scriitori chinezi de renume din epoca. Revine in Statele Unite in 1934, unde se casatoreste si se stabileste definitiv. Nu se va mai intoarce niciodata in China. In anul 1929 publica romanul intitulat Vint de rasarit, vint de la apus, iar in 1931 ii apare Ogorul (Polirom, 2013), unul dintre cele mai vindute si mai citite romane americane ale deceniului. Distins cu Premiul Pulitzer, va fi transpus ulterior intr-o ecranizare de succes. Pavilionul femeilor, roman aparut in 1946, are, de asemenea, un impact puternic la public si va fi ecranizat in 2001.
In cariera sa, Pearl S. Buck a publicat numeroase alte romane, care au impus-o rapid si ferm in constiinta publicului: Mama (1933; Polirom, 2013), Alti zei (1940), Cerul Chinei (1941), Scrisoare din Beijing (1957) etc. In 1938, la mai putin de un deceniu de la debut, devine prima femeie distinsa cu Premiul Nobel pentru Literatura.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.