Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
Lumina zilei
ISBN
973-46-0473-2
An apariție
2006
Lună apariție
12
Număr pagini
448
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Lumina zilei

Autori: Graham Swift
 
Traducere din limba engleza de Luana Schidu

„Swift este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni romancieri contemporani ai Angliei.” (New York Review of Books)

Lumina zilei (2003) are aparenta unui roman politist, al carui pretext este o crima pasionala. Misterul ce urmeaza a fi dezlegat nu priveste insa autorul crimei, ci imprejurarile care l-au impins sa comita acest gest disperat. Povestea dureroasa din spatele asasinatului este relatata din perspectiva anchetatorului, George Webb, detectiv particular si fost politist. Amanuntele crimei sint dezvaluite treptat, suprapunindu-se cu episoade disparate din trecutul acestuia – printre altele, sfirsitul carierei sale de politist in urma unui caz nefericit, cu implicatii familiale majore. Pendularea intre trecut si prezent aduce la lumina zilei drame si secrete fascinante, ce se intrepatrund intr-un montaj narativ complex. Reflectiile si intrebarile personajului arunca o noua lumina asupra intimplarilor marunte ale vietii. Cine este cel urmarit si cine este urmaritorul? Cind trebuie sa renuntam la statutul nostru de observatori pentru a ne implica in actiunile celor din jur? George Webb cauta sa descopere resorturile profunde ale actiunilor umane, irationalitatea ascunsa sub aparente, fatalitatea pasiunilor devoratoare.
Stilist redutabil, autorul efectueaza in acest roman un adevarat tur de forta. Naratiunea propriu-zisa este concentrata la maximum, pe parcursul unei singure zile de noiembrie din anul 1997 si intr-un colt al Londrei delimitat de Wimbledon, Fulham si Putney Vale. Limbajul condensat, ca intr-un raport de politie, contrasteaza in chip admirabil cu subtilitatea rasturnarilor de sensuri si a observatiilor neasteptate.
An apariție
2006
Lună apariție
12
Număr pagini
448
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Graham Swift s‑a nascut in 1949 la Londra si a studiat la Dulwich College si Queen’s College (Cambridge), iar apoi la Universitatea din York. Este unul dintre cei mai apreciati romancieri contemporani din Marea Britanie. In anul 1983 a fost inclus de Book Marketing Council pe lista celor mai buni douazeci de tineri scriitori britanici, publicata de revista Granta. Swift a publicat un volum de nuvele, Learning to Swim (1982), si opt romane traduse in peste treizeci de limbi. Este laureat al citorva dintre cele mai importante premii literare din Europa: Guardian Fiction Prize, Geoffrey Faber Memorial Prize, Premio Grinzane Cavour, Prix du Meilleur Livre Étranger, James Tait Black Memorial Prize, culminind cu prestigiosul Booker Prize, acordat in 1996 pentru romanul Last Orders (Ultima comanda). Din creatia prozatorului britanic, la Editura Polirom au mai aparut romanele Lumina zilei (2006), Miine (2008) si Pamintul apelor (2009).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.