Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
Bucuria matinală
ISBN
973-46-0521-6
An apariție
2006
Lună apariție
12
Număr pagini
360
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Bucuria matinală

Autori: P.G. Wodehouse
 
Traducere din limba engleza si note de Carmen Toader.
Bucuria matinala (1946) face parte din seria romanelor cu valetul Jeeves si il arunca pe stapinul acestuia, Bertie Wooster, intr-o serie de incurcaturi tragi-comice tipice pentru faimosul cuplu. Impotriva vointei lui, tinarul stapin este silit sa mearga in Steeple Bumpleigh, pe domeniul infricosatorului sau unchi prin alianta, lordul Worplesdon, si al nu mai putin inspaimintatoarei matusi Agatha. Desi face tot posibilul sa evite orice incurcatura, Bertie, in marinimia sa, decide sa-si ajute doi prieteni – scriitorul Boko si tinara Nobby – sa smulga de la tutorele fetei si unchiul sau, lordul Worplesdon, consimtamintul pentru casatoria celor doi. Din pacate, intra in conflict cu unchiul cel tifnos – pe care venise sa-l ajute la incheierea unei afaceri –, se logodeste fara voie cu logodnica unui prieten (si fosta logodnica a lui insusi), e amenintat cu o nunta iminenta si risca sa intre la inchisoare. In paralel, nici celelalte personaje nu par sa o duca prea bine, incepind cu unchiul Percy Worplesdon si terminind cu partenerul sau de afaceri din America, Chichester Clam. Ca de obicei, insa, Jeeves apare intotdeauna acolo unde e nevoie de el.
An apariție
2006
Lună apariție
12
Număr pagini
360
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Pelham Grenville Wodehouse (n. in 1881 la Guildford) a studiat la Dulwich College. Desi opera sa este una tipic britanica prin subiecte, personaje si limbaj, dupa 1924 P.G. Wodehouse isi traieste cea mai mare parte a vietii in Franta si Statele Unite. In cele peste o suta de carti ale sale, Wodehouse a descris ca nimeni altul viata idilica de provincie a englezilor din epoca edwar­diana. Celebre printre scrierile sale sint cele doua serii de romane, prima despre Castelul Blandings, domeniul lordului Emsworth, unde sosesc mereu impostori si mai tot timpul se fura cite ceva, iar cea de-a doua despre majordomul Jeeves, un per­sonaj ce rezolva intr-o maniera extrem de ingenioasa si de hilara problemele celor din jurul sau. Adevarate capodopere umoristice, romanele lui Wodehouse au fost traduse in peste treizeci de limbi (inclusiv in japoneza si in araba). In anul 1944, tirajele opere­lor sale depasisera deja cinci milioane de exemplare. In 1975, cu citeva saptamini inainte de a muri, Wodehouse a primit titlul de Cavaler al Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse tarii.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.