V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
V. Pynchon
ISBN
973-681-381-9
An apariție
2006
Lună apariție
11
Număr pagini
672
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

V. Pynchon

Autori: Thomas Pynchon
 

 

Traducere din limba engleza de Horia Florian Popescu

„Acest roman se va numara pe drept cuvint printre capodoperele secolului XX.” (Atlantic Review).

V., romanul de debut al lui Thomas Pynchon, este un amestec savuros de stiluri si tehnici literare, exploatind, cu inepuizabile resurse imaginative, vechea tema a calatoriei picaresti. In cautarea misteriosului V., care poate fi un loc, o persoana, un obiect, nici una dintre acestea sau toate laolalta, protagonistii cartii sint purtati intr-o calatorie ametitoare prin Paris, Malta, Florenta, New York si Africa Neagra, propulsindu-l totodata pe creatorul lor in primele rinduri ale elitei literare a secolului XX.

An apariție
2006
Lună apariție
11
Număr pagini
672
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Thomas Pynchon (născut în 1937 la New York) este unul dintre cei mai importanţi scriitori americani contemporani. Alături de John Barth, Kurt Vonnegut şi Donald Barthelme, se numără printre întemeietorii postmodernismului literar. Descendent al primului val de colonişti (strămoşul său, William Pynchon, a debarcat în America de Nord în 1630), este considerat o legendă vie a culturii americane, în parte şi datorită misterului cu care a ştiut să-şi înconjoare existenţa: nu apare în public, nu acordă interviuri, rupând doar arareori tăcerea prin publicarea unei noi şi surprinzătoare cărţi. Traduse pretutindeni în lume, romanele sale – V. (1963; Polirom, 2006), Strigarea lotului 49 (1966; Polirom, 2006, 2018), Curcubeul gravitaţiei (1973; Polirom, 2010), Vineland (1990), Mason & Dixon (1997), Against the Day (2006), Viciu ascuns (2009, Polirom, 2022), Bleeding Edge (2013) – extind şi fluidizează frontierele genului: în cadrul tradiţional al poveştii poliţiste sau de spionaj sunt inserate elemente aparţinând unor domenii dintre cele mai variate (politică, fizică cuantică, matematică, muzică, istorie, teoria comunicării).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.