O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
O zi perfectă
ISBN
978-973-46-0619-1
An apariție
2007
Lună apariție
10
Număr pagini
520
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

O zi perfectă

Autori: Melania Mazzucco
 
Traducere de Cristian Hutan si Alina Hutan.

Melania Mazzucco este autoarea romanului Numele ei era Viata, aparut la Polirom in 2006, cartea care i-a adus scriitoarei mult rivnitul Premiu Strega, un loc pe lista primilor zece prozatori publicati in Statele Unite in 2005 si un remarcabil succes de public.

Cu O zi perfecta (2005), Melania G. Mazzucco isi confirma reputatia de scriitoare capabila sa confere verosimilitate unui intreg univers narativ si sa creeze personaje care ramin timp indelungat in memoria citi­torului. Romanul ei, pe care il citesti cu sufletul la gura, este o fresca sociala plina de ironie si compasiune, o fotografie de grup a unei natiuni, cronica unei zile doar aparent obisnuite intr-un mare oras contemporan. Intr-o noapte de mai, politia patrunde cu forta intr-un aparta­ment de pe strada Carlo Alberto : cineva a auzit focuri de arma si strigate de ajutor. Poate e doar o alarma falsa, dar poate fi si o crima atroce. Un flashback de 24 de ore si un grup de personaje urmarite minut cu minut ne fac sa traim o zi plina de evenimente, dar care nu pare prin nimic diferita de celelalte. Camilla implineste sapte ani, Zero face sa explodeze prima sa bomba, Emma isi pierde locul de munca, Elio rosteste un discurs electoral gresit, Valentina isi face un piercing, Maja descopera casa mult visata, Kevin isi gaseste o sotie, Sasha sarba­toreste cei zece ani de cind e impreuna cu iubitul sau, Antonio isi vede sotia pentru ultima oara, iar cineva trage cinci focuri de pistol. Caile personajelor se incruci­seaza intr-o Roma frenetica, surprinzatoare, tensiunea creste, iar vietile lor par ca stau sa explodeze in mii de bucati. Un singur gest, un cuvint ar putea devia insa cursul istoriei, i-ar putea schimba sfirsitul.

„Un roman formidabil, care te face sa reflectezi si sa-ti pui intrebari – pe scurt, o mare opera.” (Publishers Weekly)

An apariție
2007
Lună apariție
10
Număr pagini
520
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Melania G. Mazzucco (n. 1966) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii „La Sapienza”. A debutat in 1996 cu romanul Il bacio della Medusa, finalist la presti­­gioasele premii literare Strega si Viareggio. Doi ani mai tirziu publica La camera di Baltus, din nou finalist al Premiului Strega, iar in 2000 este laureata a premiilor Napoli si Vittorini cu Lei cosi amata. Trei ani mai tirziu, Vita (Numele ei era Viata, Polirom, 2006) ii aduce, odata cu mult rivnitul Premiu Strega, un loc pe lista primilor zece prozatori publicati in Statele Unite in 2005 si un remarcabil succes de public. Cartea a fost tradusa pina acum in optsprezece limbi si a fost ecranizata in regia lui Paolo Virzi.

La Polirom i-au aparut: Numele ei era viata (2006) si O zi perfecta (2007).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.