6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
6 9
ISBN
978-973-46-8980-4
An apariție
2022
Lună apariție
5
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

6 9

Autori: Ryū Murakami
39,95 lei

Vezi eBook
 

Autorul bestsellerului Albastru nemărginit, aproape transparent

Traducere din limba japoneză şi note de Iolanda Prodan

La şaptesprezece ani, Ken Yazaki, elev în ultimul an la un liceu din Sasebo, oraş ce găzduieşte o bază militară americană, este mai puţin preocupat de examenul de admitere la facultate şi mai degrabă de cum să se elibereze de conservatorismul provincial ascultând The Rolling Stones, Simon & Garfunkel şi Led Zeppelin, citind poemele lui Rimbaud, imaginându-se Godard şi Che Guevara. Ajutat de amicii săi, Adama şi Iwase – primul cu lipici la fete, al doilea un melancolic incurabil, iubitor de jazz –, şi călăuzit de sloganul Imaginaţia la putere!, Ken pune la bătaie un arsenal complex de strategii ca să cucerească inima unei colege de care este îndrăgostit: de la discurile cu Janis Joplin până la baricadarea liceului şi organizarea unui festival al şcolii în ton cu ultimele tendinţe din arta pop de peste ocean. Personajele ce poartă numele unor celebre staruri rock şi de cinema de la sfârşitul anilor ’60, scenele hilare şi replicile spumoase creionează în romanul autobiografic al lui Ryū Murakami, ecranizat în 2004, portretul fascinant şi nostalgic al unei Japonii prinse în vârtejul ameţitor al mişcării hippy şi al protestelor studenţeşti.

„Un tablou luminos, vesel, uneori hilar, însă niciodată sentimental al Japoniei de la sfârşitul anilor ’60.” (Library Journal)

„Eroul e un şmecher absolut şarmant.” (Los Angeles Times)

„Murakami îşi dezvăluie în 69 adevăratul calibru… La fel ca în Albastru nemărginit, aproape transparent, scriitorul îşi întreţese propriul trecut cu visul unei tinereţi idealizate, creând o lume credibilă, populată de puşti care-şi dau frâu liber impulsurilor, eliberaţi de sub influenţa dominatoare a autorităţii.” (Japanzine)

An apariție
2022
Lună apariție
5
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Considerat, alături de Haruki Murakami, unul dintre cei mai importanţi scriitori japonezi contemporani, Ryū Murakami s‑a născut în 1952 în oraşul Sasebo, prefectura Nagasaki. În timpul liceului a fost baterist într‑o formaţie rock. A urmat cursurile Facultăţii de Artă Musashino. A participat la un concurs literar pentru tinerii scriitori cu romanul Albastru nemărginit, aproape transparent. Publicat în 1976 şi distins cu prestigioasele premii literare japoneze Gunzō şi Akutagawa, acesta a cunoscut un succes imens, fiind vândut în peste un milion de exemplare. Ryū Murakami a publicat peste douăzeci de cărţi, printre care Copii de aruncat (1980), pentru care a primit premiul Noma, 69 (1987), Topaz (povestiri, 1988), Cinemateca lui Ryū Murakami (1995), Audiţia (1997), În supa miso (1997, pentru care i s‑a decernat premiul Yomiuri). Este, de asemenea, un apreciat regizor, printre filmele sale numărându‑se Albastru nemărginit, aproape transparent şi Tokyo Decadence. Ecranizarea romanului Audiţia, în regia lui Takashi Miike, s‑a bucurat de succes la festivalurile de film din Europa şi America. La Editura Polirom au fost traduse până în prezent Copii de aruncat (2005), Albastru nemărginit, aproape transparent (2005, 2012), În supa miso (2006, 2022), Piercing (2009), Audiţia (2010, 2021), Hituri celebre din epoca Showa (2012) şi 69 (2022).

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.