O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
O viaţă de om
ISBN
978-973-46-7777-1
An apariție
2019
Lună apariție
2
Număr pagini
168
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

O viaţă de om

Autori: Robert Seethaler
29,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba germană de Andrei Anastasescu

Roman nominalizat la prestigioasele Man Booker International Prize 2016 şi International Dublin Literary Award 2017

Cînd ajunge în valea în care-şi va petrece întreaga viaţă, Andreas Egger e un orfan de vreo patru ani – nimeni nu-i ştie cu precizie vîrsta. Crescînd, devine argat cu experienţă la ferma familiei lui adoptive, apoi se alătură unei echipe de muncitori care construieşte unul dintre primele teleferice din Austria şi care, odată cu electricitatea, aduce în vale lumina şi agitaţia. După o vreme, vine ziua cînd Egger o întîlneşte pe Marie, iubirea vieţii lui. Mulţi ani mai tîrziu, cînd pleacă la drum pentru ultima oară, ea-i iese din nou în cale. Iar el, peste care timpul a trecut, priveşte în urmă cu uimire la anii ce s-au scurs. Romanul O viaţă de om este povestea sensibilă şi tulburătoare a relaţiei dintre fiinţa umană şi un peisaj străvechi, o poveste despre singurătate, despre apariţia lumii moderne şi, mai presus de toate, despre momentele banale sau pline de însemnătate care ne fac ceea ce sîntem.

„Una dintre revelaţiile anului. O poveste impresionantă, sfîşietoare, un întreg univers al schimbărilor, pierderii şi curajului în faţa sorţii.” (Anuradha Roy)

„Robert Seethaler ne arată cum chiar pentru omul obişnuit viaţa e o aventură extraordinară – şi face acest lucru într-o manieră plină de delicateţe, absolut memorabilă.” (Mail on Sunday)

„Romanul lui Seethaler evită orice formă de narcisism suspect, ca şi orice nombrilism naţional-literar. Atrocităţile secolului XX sînt prezente în naraţiune, dar
n-o transformă într-o parabolă istorică. Avem de-a face cu o carte care nu vrea să explice lumea, ci doar să povestească o viaţă.” (Die Zeit)

An apariție
2019
Lună apariție
2
Număr pagini
168
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Robert Seethaler, scriitor, scenarist şi actor austriac, s-a născut în 1966 la Viena. A devenit cunoscut publicului prin rolurile din serialul Ein starkes Team şi, mai nou, prin cel din filmul Tinereţe, în regia lui Paolo Sorrentino. A debutat în 2006 cu romanul Die Biene und der Kurt, urmat de Die weiteren Aussichten (2008) şi Jetzt wird’s ernst (2010). Publicarea romanului Der Trafikant, în 2012, îi aduce recunoaşterea internaţională, iar O viaţă de om (2014) va primi elogiile criticii, fiind nominalizat la Man Booker International Prize în 2016 şi International Dublin Literary Award în 2017. În 2018, romanul Das Feld a fost distins cu Rheingau Literatur Preis. Robert Seethaler îşi împarte viaţa între Viena şi Berlin.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.