- ISBN ePub
-
978-973-46-6480-1
- ISBN PDF
-
978-973-46-6481-8
- An apariție
-
2016
- Tip ediție
- eBook
- Format
- ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Actual
- Domenii
Traducere din limba engleză şi note de Dan Croitoru
„Cel mai bun roman din ultimii ani al acestui adevărat maestru.” (The Telegraph)
Noul roman al lui Ian McEwan, Coajă de nucă, lansat simultan în Marea Britanie şi SUA la începutul lunii septembrie 2016, este o poveste clasică despre crimă şi trădare, relatată din perspectiva unui narator cu o viziune şi o voce unice în literatura ultimilor ani – un fetus a cărui mamă şi-a înşelat soţul cu fratele acestuia şi acum plănuieşte să-l otrăvească. Dar un fetus înzestrat cu conştiinţă, perfect ancorat în actualitatea acută a atentatelor teroriste din inima Europei, a noului război rece dintre Rusia şi SUA, a tragediei refugiaţilor. Un thriller psihologic plin de suspans, Coajă de nucă este o dovadă de virtuozitate literară şi, totodată, un omagiu adus lui William Shakespeare la 400 de ani de la moartea acestuia.
„Un roman inteligent, amuzant şi extrem de captivant.” (The New York Times)
„O carte care nu seamănă cu nimic din ce am citit vreodată, Coajă de nucă este o palpitantă dramă domestică.” (Tracy Chevalier)
„Jucăuş, dar şi grav, încîntător şi frustrant, acest roman este una dintre cele mai inclasabile opere ale lui McEwan şi, în acelaşi timp, extrem de interesantă.” (The Times)
„Coajă de nucă este o istorisire şocantă despre crimă şi trădare, prezentată dintr-o perspectivă absolut inedită şi scrisă de unul dintre cei mai buni povestitori din lume.” (The Telegraph)
„Pe măsură ce citim acest roman scurt, dar foarte dens – ca un bebeluş în pîntecele mamei –, el se transformă în ceva mult mai important şi mai grav.” (The Spectator)
Carte recomandată de: Bookmag.eu
- An apariție
- 2016
- Lună apariție
- 11
- Număr pagini
- 216
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Ian McEWAN, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor Gândacul, Maşinării ca mine, Coajă de nucă, Legea copiilor, Operaţiunea Sweet Tooth, Solar, Pe plaja Chesil, Sâmbătă, Ispăşire (laureat al National Book Critics Circle Award şi W.H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubire, Inocentul, Copilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Câinii negri, Mângâieri străine (ambele nominalizate la Booker Prize) şi Grădina de ciment. A scris şi volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (câştigător al Somerset Maugham Award) şi În aşternuturi, precum şi cartea pentru copii Visătorul. În anul 2011 i-a fost acordat Premiul Târgului de carte de la Ierusalim.