Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
Contează pe mine
ISBN
978-973-46-6874-8
An apariție
2017
Lună apariție
10
Număr pagini
368
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Contează pe mine

Autori: Serge Joncour
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba franceză de Mădălin Roşioru

Cel mai bun roman francez al anului 2016 pe lista revistei Lire
Prix Interallié 2016

Contează pe mine, cel mai recent roman al lui Serge Joncour, distins chiar în anul apariţiei cu Prix Interallié, urmăreşte fascinanta poveste de iubire ce se înfiripă între doi tineri care locuiesc în acelaşi imobil parizian. Aurore, o stilistă deja cunoscută, şi Ludovic, un fermier convertit în recuperator de datorii, par să nu aibă absolut nimic în comun. Însă o întîmplare stranie îi leagă pe neaşteptate: în curtea imobilului se pripăşesc nişte corbi care pe ea o îngrozesc şi de care el o ajută să scape. Între cei doi se înfiripă o complicitate fermecătoare, ce se preschimbă încetul cu încetul în iubire. Romanul surprinde cu subtilitate ciocnirea violentă dintre lumea contemporană şi universul intim, dintre spaţiul urban şi cel rural, dintre solidaritate şi egoism, pe fundalul dereglării generale a societăţii, unde iubirea pare să fie, în cele din urmă, singurul mod de a supravieţui. 

„Serge Joncour, un scriitor fascinant şi abil, ştie ca nimeni altul să evoce viaţa contemporană şi neajunsurile ei, fricile celor din jur şi frumuseţea sufletelor. El descrie vertijul dragostei şi puterea aparenţelor fără să ridice glasul, păstrînd o strălucire a frazei care lasă povestea să alunece de la zîmbet la lacrimi. Comedia umană nu are nici un secret pentru el.” (Télérama

„Un roman formidabil construit din întîlnirea a două suflete singuratice, o poveste minunat scrisă, de o sensibilitate rară.” (L’Express)

Contează pe mine, de Serge Joncour, este cea mai frumoasă poveste de dragoste a sezonului literar francez 2016, istoria a doi oameni care, deşi nu au nimic în comun, ajung să se îmblînzească unul pe altul.” (Rtl.fr)

                               

An apariție
2017
Lună apariție
10
Număr pagini
368
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Serge Joncour, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori francezi ai generaţiei sale, s-a născut la Paris, în 1961. Şi-a dorit încă din copilărie să devină scriitor, făcându-şi debutul literar în 1998, cu romanul Vu, distins un an mai târziu cu Prix Jean-Freustié. I-au urmat, printre altele, U.V. (2003), care a obţinut Prix France Télévisions şi a fost ecranizat, L’idole (2004), adaptat, de asemenea, pentru marele ecran în 2012, Que la paix soit avec vous (2006), L’Amour sans le faire (2012), L’Écrivain national (2014), pentru care i s-a decernat Prix des Deux Magots, Repose-toi sur moi (2016; Contează pe mine, Polirom, 2017), distins cu Prix Interallié, şi mai multe volume de povestiri. Cărţile sale au fost traduse deja în peste douăzeci de limbi.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.