Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
Nomada
ISBN ePub

978-973-46-8948-4

ISBN PDF

978-973-46-8949-1

An apariție

2022

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
-
Domenii

Nomada

Din Islam în America O experiență personală a ciocnirii civilizațiilor

Autori: Ayaan Hirsi Ali
24.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere de Silvia Pavel

După ce a atras atenția întregii lumi cu Necredincioasa, cartea sa de memorii devenită bestseller internațional, Ayaan Hirsi Ali își continuă povestea în Nomada. Dorind să fie cît mai departe de conflictele provocate de islamiști în Europa, ea hotărăște să se stabilească și să înceapă o viață nouă în America. Însă, odată ce rupe legăturile cu familia sa și ajunge aici, își dă seama că trebuie să renunțe la toate superstițiile și concepțiile care o împiedică să se integreze într-o societate de tip occidental. Nomada este istoria unei familii dezbinate din cauza ciocnirii civilizațiilor și istoria emoționantă și adesea amuzantă a unei femei ce descoperă America. Iar fiindcă își iubește noua țară, nu poate să-și alunge teama că aceasta va repeta greșeala Europei, care a subestimat islamul radical. Ayaan Hirsi Ali avertizează cu privire la pericolul reprezentat de islam, dar mai ales îndeamnă instituțiile occidentale importante ֪– inclusiv universitățile, organizațiile feministe și bisericile creștine – să ia măsuri pentru a-i ajuta pe imigranții musulmani să se integreze și să evite astfel tentația fundamentalismului și terorismului.

„Pentru mine, cele mai frumoase trei cuvinte din noua limbă a rezistenței împotriva tiraniei sînt Ayaan Hirsi Ali.” (Christopher Hitchens)

Carte recomandată de 

An apariție
2021
Lună apariție
7
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Ayaan Hirsi Ali s-a născut în Somalia, a crescut în credința musulmană și și-a petrecut copilăria și adolescența în Etiopia, Kenya și Arabia Saudită. În 1992 a ajuns în Olanda ca refugiată, încercând să scape de o căsătorie forțată cu un văr îndepărtat pe care nu îl întâlnise niciodată. A învățat olandeza și a lucrat ca translatoare în clinici de întrerupere a sarcinii și adăposturi pentru femeile abuzate. După ce și-a luat licența în științe politice, a fost aleasă în Parlamentul Olandei, unde a făcut cunoscută condiția dificilă a femeilor musulmane din Europa. În 2005, a fost inclusă de revista Time în topul celor mai influente o sută de personalități și printre „eroii” desemnați de revista Glamour. A fost desemnată Europeanul Anului de Reader’s Digest și a primit numeroase premii ca activistă pentru drepturile omului. A debutat în 2004 cu volumul în limba olandeză De maagdenkooi (Fecioara încătușată), tradus în engleză în 2006 și în română în 2008. În 2006 a devenit cercetător rezident la American Enterprise Institute din Washington, DC, și s-a stabilit în SUA. Lucrează la Hoover Institution de la Stanford University și este senior fellow al Future of Democracy Project la Harvard Kennedy School. Continuă să fie o activistă de frunte pentru drepturile femeilor și o voce critică față de regimurile islamice.
De aceeași autoare la Editura Polirom au mai apărut: Nomada. Din Islam în America. O experiență personală a ciocnirii civilizațiilor (2021) și Prada. Imigrația, islamul și erodarea drepturilor femeilor (2021).

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.