Cărțile autorului Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali s-a născut în Somalia, a crescut în credința musulmană și și-a petrecut copilăria și adolescența în Etiopia, Kenya și Arabia Saudită. În 1992 a ajuns în Olanda ca refugiată, încercând să scape de o căsătorie forțată cu un văr îndepărtat pe care nu îl întâlnise niciodată. A învățat olandeza și a lucrat ca translatoare în clinici de întrerupere a sarcinii și adăposturi pentru femeile abuzate. După ce și-a luat licența în științe politice, a fost aleasă în Parlamentul Olandei, unde a făcut cunoscută condiția dificilă a femeilor musulmane din Europa. În 2005, a fost inclusă de revista Time în topul celor mai influente o sută de personalități și printre „eroii” desemnați de revista Glamour. A fost desemnată Europeanul Anului de Reader’s Digest și a primit numeroase premii ca activistă pentru drepturile omului. A debutat în 2004 cu volumul în limba olandeză De maagdenkooi (Fecioara încătușată), tradus în engleză în 2006 și în română în 2008. În 2006 a devenit cercetător rezident la American Enterprise Institute din Washington, DC, și s-a stabilit în SUA. Lucrează la Hoover Institution de la Stanford University și este senior fellow al Future of Democracy Project la Harvard Kennedy School. Continuă să fie o activistă de frunte pentru drepturile femeilor și o voce critică față de regimurile islamice.
De aceeași autoare la Editura Polirom au mai apărut: Nomada. Din Islam în America. O experiență personală a ciocnirii civilizațiilor (2021) și Prada. Imigrația, islamul și erodarea drepturilor femeilor (2021).

 

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.