Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
Necredincioasa
ISBN
978-973-46-9207-1
An apariție
2022
Lună apariție
11
Număr pagini
432
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
-
Domenii

Necredincioasa

Viața mea

Autori: Ayaan Hirsi Ali
49,00 lei
Bestseller internaţional

Vezi eBook
 

Cuvânt înainte de Christopher Hitchens
Traducere din limba engleză de Miruna Andriescu

Pe cât de neobișnuită și tulburătoare este povestea vieții lui Ayaan Hirsi Ali, pe atât este de exemplară. Născută într-o familie de păstori nomazi aparținând unuia dintre clanurile Somaliei și educată în spiritul unei credințe islamice stricte combinate cu superstiții ancestrale, Ayaan cunoaște nemijlocit realitățile tragice din țările în care și-a trăit copilăria, bântuite de sărăcie, războaie civile, corupție, conducători tiranici și tradiții barbare. În urma unei căsătorii impuse de tatăl său cu un bărbat pe care nici măcar nu-l cunoștea, evadează în Occident și primește cetățenie olandeză. A fost, după cum mărturisește, ziua când s-a născut a doua oară, ca persoană care putea lua decizii cu privire la propria ei viață. A muncit ca să-și câștige existența, a studiat și s-a implicat în politică pentru a atrage atenția asupra destinului tragic al femeilor musulmane și a faliei create între societățile deschise occidentale și fanatismul islamic. Ca membră în Parlamentul Olandei, a devenit o voce distinctă, dar incomodă, fapt care i-a atras numeroase amenințări cu moartea și repudierea din partea familiei. A refuzat totuși tăcerea, deoarece – afirmă ea – „sunt lucruri care trebuie spuse și momente când a tăcea înseamnă să devii complicele nedreptății”. Fata confuză și îndoctrinată de odinioară a devenit astfel un critic acerb și curajos al unei religii rigide și nereformate, ale cărei manifestări sunt tolerate în Europa de un multiculturalism conciliant, dar înșelător, o religie în numele căreia se comit crime și care condamnă milioane de femei musulmane la suferință și înapoiere. Necredincioasa este o cronică admirabilă și emoționantă a acestei deveniri anevoioase, dar și o mărturie sinceră și onestă a unei autoare ce și-a câștigat celebritatea datorită destinului său excepțional.

An apariție
2022
Lună apariție
11
Număr pagini
432
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Ayaan Hirsi Ali s-a născut în Somalia, a crescut în credința musulmană și și-a petrecut copilăria și adolescența în Etiopia, Kenya și Arabia Saudită. În 1992 a ajuns în Olanda ca refugiată, încercând să scape de o căsătorie forțată cu un văr îndepărtat pe care nu îl întâlnise niciodată. A învățat olandeza și a lucrat ca translatoare în clinici de întrerupere a sarcinii și adăposturi pentru femeile abuzate. După ce și-a luat licența în științe politice, a fost aleasă în Parlamentul Olandei, unde a făcut cunoscută condiția dificilă a femeilor musulmane din Europa. În 2005, a fost inclusă de revista Time în topul celor mai influente o sută de personalități și printre „eroii” desemnați de revista Glamour. A fost desemnată Europeanul Anului de Reader’s Digest și a primit numeroase premii ca activistă pentru drepturile omului. A debutat în 2004 cu volumul în limba olandeză De maagdenkooi (Fecioara încătușată), tradus în engleză în 2006 și în română în 2008. În 2006 a devenit cercetător rezident la American Enterprise Institute din Washington, DC, și s-a stabilit în SUA. Lucrează la Hoover Institution de la Stanford University și este senior fellow al Future of Democracy Project la Harvard Kennedy School. Continuă să fie o activistă de frunte pentru drepturile femeilor și o voce critică față de regimurile islamice.
De aceeași autoare la Editura Polirom au mai apărut: Nomada. Din Islam în America. O experiență personală a ciocnirii civilizațiilor (2021) și Prada. Imigrația, islamul și erodarea drepturilor femeilor (2021).

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.