Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
ISBN
978-973-46-8530-1
An apariție
2021
Lună apariție
8
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
-
Domenii

Prada

Autori: Ayaan Hirsi Ali
34,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere de Adina Avramescu

Autoarea bestsellerului internațional Necredincioasa

De ce se vorbește atît de puțin despre erupția de violență și hărțuire sexuală din marile orașe europene? Nimeni dintre cei aflați în poziții de putere nu vrea să recunoască deschis că problema are legătură cu sosirea a milioane de migranți – majoritatea bărbați tineri – din țări majoritar musulmane. Ayaan Hirsi Ali prezintă statistici frapante, cauze penale și mărturii personale pentru a demonstra că, începînd cu valul de migrație din 2014-2015, Europa se confruntă cu o criză a violenței sexuale. Este o problemă reală pe care, susține autoarea, Europa – și întreaga lume – nu o mai poate ignora. Ea explică de ce atîția tineri musulmani care ajung pe acest continent comit acte de hărțuire și violență sexuală, identificînd rădăcinile acesteia în lumea musulmană, de la poligamia instituționalizată pînă la lipsa protecției juridice și religioase pentru femei. Însă și europenii trebuie să-și reformeze sistemul deficitar, iar americanii trebuie să învețe din greșelile acestora – altfel apelurile de expulzare a noilor migranți musulmani din țările occidentale vor deveni tot mai virulente.

„Prada ne avertizează că, dacă nu ne regîndim filosofia pentru protejarea femeilor și copiilor, riscăm să pierdem unul dintre cele mai valoroase bunuri ale civilizației occidentale: statul de drept.” (Henry A. Kissinger)

Prada vorbește deschis despre un val de infracțiuni de natură sexuală ce zguduie Europa așa-zis luminată. Ayaan Hirsi Ali apără  ferm drepturile femeilor și susține un model nou de integrare pentru migranți. Lăsînd la o parte corectitudinea politică și abordările tradiționale, Prada ne amintește în mod oportun că libertatea – civilizația chiar – nu este un drept  din naștere, ci fiecare generație trebuie s-o cultive și s-o protejeze.” (Thomas Cotton)

Carte recomandată de 
An apariție
2021
Lună apariție
8
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Ayaan Hirsi Ali s-a născut în Somalia, a crescut în credința musulmană și și-a petrecut copilăria și adolescența în Etiopia, Kenya și Arabia Saudită. În 1992 a ajuns în Olanda ca refugiată, încercând să scape de o căsătorie forțată cu un văr îndepărtat pe care nu îl întâlnise niciodată. A învățat olandeza și a lucrat ca translatoare în clinici de întrerupere a sarcinii și adăposturi pentru femeile abuzate. După ce și-a luat licența în științe politice, a fost aleasă în Parlamentul Olandei, unde a făcut cunoscută condiția dificilă a femeilor musulmane din Europa. În 2005, a fost inclusă de revista Time în topul celor mai influente o sută de personalități și printre „eroii” desemnați de revista Glamour. A fost desemnată Europeanul Anului de Reader’s Digest și a primit numeroase premii ca activistă pentru drepturile omului. A debutat în 2004 cu volumul în limba olandeză De maagdenkooi (Fecioara încătușată), tradus în engleză în 2006 și în română în 2008. În 2006 a devenit cercetător rezident la American Enterprise Institute din Washington, DC, și s-a stabilit în SUA. Lucrează la Hoover Institution de la Stanford University și este senior fellow al Future of Democracy Project la Harvard Kennedy School. Continuă să fie o activistă de frunte pentru drepturile femeilor și o voce critică față de regimurile islamice.
De aceeași autoare la Editura Polirom au mai apărut: Nomada. Din Islam în America. O experiență personală a ciocnirii civilizațiilor (2021) și Prada. Imigrația, islamul și erodarea drepturilor femeilor (2021).

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.