Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
Miruna, o poveste
ISBN
978-973-46-6471-9
An apariție
2017
Lună apariție
1
Număr pagini
168
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Miruna, o poveste

(ediţie de buzunar)

Autori: Bogdan Suceavă
Ultimele produse in stoc
14,95 lei

Vezi eBook
 

Miruna, o poveste a fost distins cu Premiul pentru Proză al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi a fost tradus în limbile engleză, italiană şi slovenă.

Ascuns în sălbăticia Munţilor Făgăraş, Valea Rea nu e un sat ca toate celelalte. Aici se află poarta spre Ţara Subpămînturilor Nesfîrşite, unde îşi au ielele palat, şi de aceea timpul are altă curgere, oamenii vieţuiesc sute de ani împărţindu-şi pămînturile cu fiarele codrului, iar văzduhul are irizaţii de basm. În Valea Rea ajung doi copii de la oraş să asculte poveştile extraordinare ale bunicului, care, făcîndu-le pe înţelesul lor, amestecă „cele văzute cu cele nevăzute, cele pentru copii cu cele pentru oameni mari, cele de nespus cu tăcerile, trecutul cu niciodată”, pînă cînd Prîslea-cel-Voinic ajunge să fie la fel de real ca regele Carol, deşi cei mici nu ar şti să zică „dacă au trăit în acelaşi timp sau unul înaintea celuilalt”. Amintirile luptelor de la Rahova se împletesc cu cele despre făpturi cu trup de abur şi sălbăticiuni preschimbate în stană de piatră, legendele haiducilor din Codrii Vlăsiei şi istoriile familiei se topesc în vise care se plămădesc aievea, iar lumea întreagă este povestită „ca într-un joc, ca într-un descîntec”, într-o carte mai curînd spusă decît scrisă.

An apariție
2017
Lună apariție
1
Număr pagini
168
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Bogdan Suceavă s-a născut la 27 septembrie 1969, la Curtea de Argeş. Studii în matematică la Universitatea din Bucureşti (licenţă 1989-1994, master 1994-1995) şi la Michigan State University (doctorat, 1996-2002, sub conducerea profesorului Bang-Yen Chen, cu teza New Riemannian and Kählerian Curvature Invariants and Strongly Minimal Submanifolds). Din august 2002, profesor în Departamentul de Matematică de la California State University, Fullerton, SUA. Lucrări de matematică, cele mai multe de geometrie, apărute, între altele, în Houston Journal of Mathematics, Taiwanese Journal of Mathematics, American Mathematical Monthly, Mathematical Intelligencer, Beiträge zur Algebra und Geometrie, Differential Geometry and Its Applications, Czechoslovak Mathematical Journal, Publicationes Mathematicae, Results in Mathematics, Tsukuba Journal of Mathematics, Notices of the American Mathematical Society, Contemporary Mathematics, Historia Mathematica şi în alte reviste. Editor a trei volume apărute în colecţia Contemporary Mathematics publicată de American Mathematical Society. Autor a două volume de eseuri apărute la Editura Polirom: Memorii din biblioteca ideală (2013) şi Istoria lacunelor (2018). În 2021, un fragment din volumul Istoria lacunelor e publicat de Mathematical Intelligencer, Springer-Verlag. Este unul dintre autorii distinşi cu Premiul Pólya al Mathematical Association of America, pentru o lucrare cu un titlu inspirat din opera lui Dan Barbilian: Un iluminism eclectic. Aplicaţii ale geometriei afine, scrisă împreună cu A. Glesser, M. Rathbun şi I.M. Serrano.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.