Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete...
ISBN
973-46-0310-8
An apariție
2006
Lună apariție
7
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
SUPLIMENTUL DE CULTURĂ
Domenii

Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare

Autori: Adriana Babeți
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Cuvint inainte de Silviu Lupescu.
Volumul reuneste textele publicate de Adriana Babeti in rubrica sa „Ars coquinaria” din Suplimentul de cultura.
„«Bai! Pina n-o sa se inteleaga odata ca o cultura mare nu se face din sufleuri, n-o sa iasa nimic baban in tara asta. Ma poti contra?» Evident! Am si facut-o pe loc, cu cele patru plase atirnate ca ghiulelele de miini. Si-o mai facem o data acusica, in scris, nu inainte de a marturisi ca, dupa ce l-am improscat cu argumente ca dintr-un lansator de flacari pe amicul cel mustrator, dupa ce ne-am despartit neimpacati, am lasat sarsanalele jos, pe-un dimb inghetat si-am dumicat compulsiv doi langosi. Acasa, am scos din cuptor un sufleu de spanac cu brinza de vaci, usturoi s.a.m.d. si ne-am uitat indelung melancolic la dinsul cum, nemincat la timp, se surpa dezumflat ca o mise en abyme a rubricii acesteia – da’ ce zicem rubrica?! A insesi vietii noastre si a culturii romane azi! Daca, totusi, amicul avea dreptate cu destinul sufleului? Gustos, dar usor, fara anvergura si sat. Nici gind! Inchipuiti-va numai cum ar fi sa mincam zi de zi, pina la apoplexie, numai fasole cu ciolan, friptane peste friptane, sarmale, tochituri si alte cele. Cu tot destinul sau ingrat, sufleul isi gaseste-un mare rost in orisice cuptor (ba chiar in frigider) si-apoi in stomac. Fierbinte sau rece, fel de baza sau doar aperitiv, el da ghes partii gratioase, subtile, aerate, sprintare din noi.” (Adriana Babeti)
An apariție
2006
Lună apariție
7
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii
Pofta-n cui! • Desert la Iesi • „Aide, cocoselule, la bufet!” • Sa mincati bine! • Amintiri din bucatarie • Sufleul. Un destin • Cultura mare sau ce minca Ulise • 8 martie. Dospiri si framintari • Guleai in Roma la amurg • Gulliveriada • Anticristul si cirnatii • Domnul savarina • Galusca. O poietica • Numai ciocolata • Haleuri horror • Vrei un senvis? • O sarma sa taiem • Cercul micilor gospodine • Jazz la ceaun • Muschetari crocanti • Un fel de parastas • Naturi moarte cu platici • Gnocchi, Ravioli, Affogato • Ghiveci de toamna • Caltabosul. Prolegomene • Caltabosul revine • Festinul Babettei • Babe oparite. Slava Moldovei • Ruleta braziliana • Bursucul gastric vorbeste! • Babette reincarcata • Ultimul sodou la Paris • A se slabi, Mireille • Infierbintari pe Sena


Despre autori


Adriana Babeți predă literatură comparată la Universitatea de Vest din Timișoara și este profesor asociat la Universitatea din București. Redactor la revista Orizont din Timișoara. Împreună cu Delia Șepețean-Vasiliu a îngrijit (selecție de texte, traducere, aparat critic, prefață) volumele Pentru o teorie a textului. Antologie „Tel Quel” (1980) și Roland Barthes – Romanul scriiturii (1987). A coordonat, împreună cu Cornel Ungureanu, antologiile Europa Centrală. Nevroze, dileme, utopii (Polirom, 1997) și Europa Centrală. Memorie, paradis, apocalipsă (Polirom, 1998). S-a ocupat de asemenea de traducerea și selecția antologiei Barbey d’Aurevilly, Dandysmul (Polirom, ed. I, 1995; ed. a II-a revăzută și adăugită, 2013). A publicat volumele: Femeia în roșu (împreună cu Mircea Mihăieș și Mircea Nedelciu, 1990, 1997, 1998; Polirom, 2003, 2008, 2011; Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru roman), Bătăliile pierdute. Dimitrie Cantemir, strategii de lectură (1997; Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru critică și istorie literară), Dilemele Europei Centrale (1998), Arahne și pânza (2002), Dandysmul. O istorie (Polirom, 2004; Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru critică și istorie literară, Premiul Asociației de Literatură Comparată și Generală din România), Ultimul sufleu la Paris. 69 de rețete culinare (Polirom, 2006), Le Banat: Un Eldorado aux confins (coord., Cultures d’Europe Centrale, CIRCE, Université de Paris IV – Sorbonne, 2007), Prozac. 101 pastile pentru bucurie (Polirom, 2009), Amazoanele. O poveste (Polirom, 2013; Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru eseu, critică și istorie literară; Premiul „Cartea anului 2013” acordat de revista România literară; Premiul revistei Observator cultural, secțiunea „Critică literară/Istorie literară/Teorie literară”; Premiul „Cea mai bună carte a anului”, secțiunea Nonficțiune, în cadrul Galei Industriei de Carte din România, ediția 2014), Prozac 2. 90 de pastile împotriva tristeții (2014). În 2017 Adriana Babeți a primit Marele Premiu al Asociației de Literatură Comparată și Generală din România pentru întreaga activitate și pentru cel mai bun studiu de comparatistică din ultimii 20 de ani. Are Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler (2010) și este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres (2022).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.