Cu un ochi in carte, cu altul in marmita si cu al treilea ochi in sufletul (si stomacul greu incercat) al protagonistilor, Adriana Babeti reface nu doar <> a intimplarilor, ci si o logica a poftei sau (in buna traditie seherezadica) a punerii poftei in cui. Totul e dozat in povestirile acestea cu pretext gourmet, de la captatio-ul retoric (ce mai scriem/gatim saptamina aceasta) la luptele amazonice cu analfabetii <>, de la evocari nostalgice (cofetarul iesean Felix Barla) sau enervate (foietarea revistelor de femei) la bestiariile caragialesti sau rabelaisiene. Cind Adriana Babeti ne povesteste ce maninca personajele literare sau scriitorii preferati, textul se intinde ca o masa intre convivi ce se vad, schimba o vorba, degusta. Amfitrioana are ceva pentru fiecare: cui ii place Cartarescu sa se infrupte din Levantul, cine sufera de nostalgie sa guste, cu Ulise, din bucatele cam gretoase pregatite de porcarul Eumen, cine vrea ciocolata sa dea o raita prin food movies-urile recente...

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.