- ISBN
- 973-46-0397-3
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 9
- Număr pagini
- 256
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
- Colecție
- COLLEGIUM > Științele educației
- Domenii
Editia a II-a revazuta si adaugita
Lucrarea sintetizeaza si clarifica problemele fundamentale legate de asistenta, educatia si integrarea socioprofesionala a persoanelor cu cerinte speciale, raspunzind nevoii de informare si de formare de deprinderi si competente necesare pentru proiectarea si implementarea programelor didactice. Terminologia de specialitate actualizata, aspectele privind organizarea sistemului si programelor educationale incluzive ori prezentarea modalitatilor concrete de interventie in educatia si asistenta elevilor cu dizabilitati, cu dificultati de invatare sau proveniti din medii sociale defavorizate recomanda volumul tuturor categoriilor de specialisti care desfasoara activitati de educatie, asistenta si sprijin pentru persoane cu cerinte educationale speciale sau aflate in situatii de risc.
- An apariție
- 2006
- Lună apariție
- 9
- Număr pagini
- 256
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
Integrare, incluziune, diferentiere: perspectiva teoretica si relevanta practica • Premise ale integrarii si incluziunii scolare a elevilor cu cerinte educationale speciale • Scoala incluziva sau scoala pentru diversitate • Evaluarea si diagnosticul complex al elevilor cu cerinte speciale • Modele si forme de integrare scolara a copiilor cu cerinte educationale speciale
Despre autori
Alois GHERGUȚ, profesor habilitat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, director al Departamentului de Științe ale Educației, conducător de doctorat și coordonator al programului de masterat Diagnoză și intervenție la 15 persoane cu cerințe speciale. A publicat peste 20 de volume și aproximativ 200 de articole de specialitate referitoare la psihopedagogia persoanelor cu cerințe speciale, educația incluzivă, evaluarea, intervenția și designul programelor de terapie și recuperare ale persoanelor cu cerințe speciale, managementul serviciilor sociale, consilierea psihopedagogică ș.a. Dintre cele mai recente volume publicate la Editura Polirom, amintim: Educația incluzivă și pedagogia diversității (2016), Educația specială. Ghid metodologic (coord., 2016), Managementul instituțiilor și serviciilor pentru persoane cu cerințe speciale (2018), Educația incluzivă. Ghid metodologic (în colab., 2019), Cuvântul și condiția umană. Reflecții, proiecții și regăsiri (2019), Psihopedagogie specială. Fundamente teoretice și perspective practice (2023).