Psihopedagogia succesului
ISBN
973-683-010-1
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Științele educației
Domenii

Psihopedagogia succesului

Autori: Carmen Crețu
INDISPONIBIL
19,99 lei

 
Lucrarea descrie viziunea proprie a autoarei asupra fenomenului excelentei aptitudinale si aduce o noua contributie teoretica, modelul succesului global.
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Evolutii in aria semantica a conceptului de excelenta intelectuala • Modelul succesului global • Argumentum psihopedagogic pentru o educatie diferentiata • Prolegomene la o teorie a curriculum-ului diferentiat • Tendinte actuale in teoria si practica identificarii aptitudinilor inalte • Forme specifice de organizare administrativa a procesului de invatamint. Studii de caz. Segregarea (gruparea) aptitudinala a elevilor • Programe educationale speciale in derulare. Studii de caz • Un model de diferentiere a curriculum-ului pentru elevii cu aptitudini inalte din gimnazii si licee • Exigente ale formarii diferitelor categorii de formatori si promotori de talente. Ancheta psihopedagogica. Diagnoza pregatirii profesorilor din licee si gimnazii • Cadrele de referinta ale unei strategii educationale globale de formare a formatorilor si a promotorilor de talente


Despre autori


Carmen Cretu, profesor universitar doctor la Catedra de Stiinte ale Educatiei a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi, expert al Comisiei Europene, Bruxelles, pentru directoratul de cercetare stiintifica. Domeniile sale de competenta: teoria si metodologia curriculumului, politici educationale, psihopedagogia talentelor si a creativitatii. A urmat stagii de formare doctorala si postdoctorala, precum si de documentare in universitatile din Nijmegen (Olanda), Yale si Harvard (SUA), Geneva (Elvetia), Lille (Franta) etc. Coordoneaza programul de master Politici si Management in Educatie si este membra in numeroase asociatii stiintifice, printre care European Council for High Ability (ECHA) si International Association for Advancement of Curriculum Studies (IAAC), si a condus numeroase granturi de cercetare. Lucrari publicate: Politica promovarii talentelor. Dreptul la o educatie diferentiata (1995), Psihopedagogia succesului (1997), Curriculum diferentiat si personalizat (1998), Psihopedagogie pentru examenele de definitivare si grade didactice (1998), Teoria curriculumului si continuturile educationale (2001), „Talent and Success”, in International Handbook (2008).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.