Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
Pe contur
ISBN
978-973-46-4802-3
An apariție
2014
Lună apariție
10
Număr pagini
528
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Colecție
SERIA DE AUTOR Norman Manea
Domenii

Pe contur

Autori: Norman Manea
INDISPONIBIL
9,99 lei

 
Editia a II-a
 
Distins la aparitie cu Premiul Uniunii Scriitorilor, premiu anulat ulterior de Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste, Pe contur reuneste eseuri in care se regasesc nume de referinta ale literaturii romane sau universale, ale muzicii si cinematografiei. Camil Petrescu, Radu Petrescu, M.H. Simionescu, Lucian Raicu, Mircea Martin, Gabriela Adamesteanu, Hortensia Papadat-Bengescu, Radu Cosasu, Stefan Agopian si noua generatie reprezentata de Gheorghe Craciun si Adina Keneres isi gasesc firesc locul alaturi de Thomas Mann, Franz Kafka, Italo Svevo, Canetti si Musil, Saul Bellow, Ernesto Sábato, dar si de George Enescu, Andrzej Wajda sau Ingmar Bergman.
An apariție
2014
Lună apariție
10
Număr pagini
528
Tip ediție
cartonată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Norman MANEA, unul dintre cei mai apreciaţi prozatori şi eseişti români, profesor de literatură europeană şi „writer in residence” la Bard College. De la debutul în 1966 şi până în 1986, când a plecat din ţară, a publicat 10 volume (5 romane, 3 volume de proză scurtă, 2 volume de eseuri). A fost distins cu Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (1979) şi Premiul Uniunii Scriitorilor (1984, anulat de către Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste). După 1986, Norman Manea a fost tradus în peste 30 de limbi, cărţile sale fiind elogios recenzate. Volumele publicate în SUA au figurat în selecţia celor mai importante apariţii editoriale din The New York Times. Scriitorului i s‑au decernat în 1992 Bursa Guggenheim şi Premiul MacArthur („Nobelul american”). În 1993, Biblioteca Naţională din New York l‑a sărbătorit cu prilejul acordării distincţiei „Literary Lion” al bibliotecii. În 2002, i s‑a decernat Premiul internaţional de literatură Nonino pentru „Opera omnia”, iar în 2006 Premiul Médicis Étranger pentru Întoarcerea huliganului. Tot în 2006, a fost distins cu Meritul Cultural în grad de comandor de către preşedintele României, a fost ales membru al Academiei de Arte din Berlin şi în juriul internaţional al Premiului Nonino. În 2010, guvernul francez i‑a acordat titlul şi medalia de „Commandeur dans l’Ordre des Arts et des Lettres”. În 2011, Norman Manea a primit prestigiosul premiu literar Nelly Sachs şi a fost invitat să devină membru de onoare al Royal Society of Literature. În 2016, a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer de către preşedintele României. La Editura Polirom, de acelaşi autor au apărut, unele în mai multe ediţii: Întoarcerea huliganului, Plicuri şi portrete, Fericirea obligatorie, Despre Clovni: Dictatorul şi Artistul, Anii de ucenicie ai lui August Prostul, Plicul negru, Sertarele exilului. Dialog cu Leon Volovici, Înaintea despărţirii. Convorbire cu Saul Bellow, Vorbind pietrei, Atrium, Variante la un autoportret, Vizuina, Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian, Cuvinte din exil (împreună cu Hannes Stein), Captivi, Cartea fiului, Zilele şi jocul, Laptele negru, Pe contur, Octombrie, ora opt, Ceaiul lui Proust şi alte povestiri şi Umbra exilată. În 2012, Uniunea Scriitorilor din România i‑a decernat Premiul Naţional pentru Literatură. În 2013, Uniunea Scriitorilor l‑a nominalizat pentru Premiul Nobel, iar în 2014, PEN‑ul românesc a reiterat propunerea. În 2016 a primit Marele Premiu pentru Literatură în limbile romanice al Târgului Internaţional de Carte de la Guadalajara, Mexic.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.